U provjeri s Mladosti DobojKakanj stručni stožer Osijeka će nastojati pronaći zamjene za neke standardne igrače…

Već je postalo uobičajeno da nogometaši Osijeka za vrijeme reprezentativne stanke odlaze u Veliku gdje odrađuju ciklus mini-priprema kojega završavaju i odigravanjem prijateljske utakmice. Tako će biti i ovaj puta, a Osječanima je ponovno suparnik iz susjedne Bosne i Hercegovine kao i tijekom prethodnih dolazaka u „Zlatnu dolinu“. Nakon remija s Krupom (1:1) i pobjede nad Slobodom (1:0), Bijelo-plavi će odmjeriti snage s momčadi Mladost Doboj Kakanj.

Debakl protiv Sarajeva, remi sa „Željom“

Riječ je o premijer-ligašu koji trenutno zauzima osmo mjesto među 12 tamošnjih najboljih klubova. U 13 odigranih susreta imaju tri pobjede, četiri remija i šest poraza od kojih je najneugodniji svakako bio onaj prije tjedan dana kada su kod kuće izgubili od vodećeg Sarajeva čak sa 6:0. No, vrijedno je istaknuti da su prije toga odigrali neriješeno sa Željezničarom ili da su pobijedili Slobodu koja je također imala ulogu favorita dok su od suparnika iz vrha tablice, Zrinjskog i Širokog Brijega gubili minimalnim rezultatom.

Imaju i stranaca

Tržišna vrijednost Mladosti Doboj Kakanj na Transfermarktu iznosi nešto više od četiri milijuna eura, u odnosu na 16,5 milijuna na koliko je trenutno procijenjena osječka momčad iako je to u sportu često irelevantno i ne mora nužno odražavati razliku u kvaliteti. Najveću cijenu na tržištu trenutno ima lijevokrilni Nemanja Andjušić, a do njega je ofanzivni veznjak Abid Mujagić. Našim ljubiteljima nogometa najviše je poznat Darko Mišić, igrač na desnom boku koji je bio u Zadru i Istri 1961. Imaju i nekolicinu stranaca u svojim redovima od kojih najviše na terenu participira Albanac Asani. Trener im je Adnan Zildžović koji je ljetos na toj dužnosti zamijenio bivšeg nogometaša Osijeka Nermina Šabića.

Dugandžić će dobiti priliku

Što se našeg prvoligaša tiče, sastav neće biti kompletan, tako da će prigodu dobiti i nekolicina juniora koje je Zekić poveo u Veliku (Barišić, Stanić, Kuprešak i Benić). Poštedu će dobiti Boban, a za nastup još nisu spremni Mudražija, Lopa i Šorša te Stavitski koji se požalio na ozljedu. Dakako da nema ni Hentyja koji je dobio poseban program za što skoriji oporavak i ovih dana nije na raspolaganju stručnom stožeru. Izostaju i mladi BiH reprezentativci Ćavar i Radeljić kojih neće biti sve do sredine idućega tjedna. Priliku će dobiti Dugandžić koji je sigurno motiviran u želji da mu NK Osijek ponovno pruži priliku za dokazivanje. Izvjesno je da će se u ovoj provjeri tražiti i odgovarajuće zamjene za požutjele Gutija i Grgića koji nemaju pravo nastupa u prvenstvenom dvoboju protiv Rudeša.