Osijek je bio bolji od Mladosti Doboj Kakanj s uvjerljivih 3:0, pa je u momčadi zadržano vrlo pozitivno ozračje.

Uvjerljiv nastup imali su nogometaši Osijeka u prijateljskom ogledu s Mladosti Doboj Kakanj. Ostvarili su pritom i sigurnu pobjedu od 3:0, što se jako dobro uklopilo u vrlo pozitivno ozračje koje vlada među Bijelo-plavima nakon dva uzastopna trijumfa u HNL-u, na gostovanjima u Zaprešiću i Splitu. Nastavljen je uspješan niz, a provjera je iskorištena i za testiranje mogućnosti nekih igrača koji su odradili ciklus mini-priprema u Velikoj.

Dugandžić pokazao snalažljivost u šesnaestercu

Pod posebnim je povećalom bio 24-godišnji Marko Dugandžić, napadač koji je već igrao za Osijek i zabijao u HNL-u, ali se prerano otisnuo u inozemstvu. U Italiji mu baš i nisu cvjetale ruže, a za povratak u matični klub sada definitivno nije kasno. Pokazao je snalažljivost u suparničkom šesnaestercu, dvaput je zatresao mrežu i sigurno je zaintrigirao stručni stožer na čelu sa Zoranom Zekićem. Kvalitetna „špica“ uvijek dobro dođe, posebice jer Osječani u vršku napada baš i nemaju previše rješenja. Ejupi je već dugo odsutan zbog zdravstvenih problema, Grezda je transferiran jer je na tomu sam inzistirao, a sada su se pojavile i poteškoće s Hentyjem koji će zbog ozljede propustili određeni broj utakmica ove jeseni...

Lončar se nameće kao starter

Kada je, pak, riječ o nekim mogućim rješenjima na pozicijama koje su ostale upražnjene uslijed žutih kartona pojedinih prvotimaca, u prvi plan se nakon izvjesnog vremena opet vraća Danijel Lončar. S Mladosti je igrao i na desnom boku i na stoperskoj poziciji, pa se trenutno nameće kao jedan od startera za gostovanje kod Rudeša. Vidjemo ćemo idućih dana u kakvom će stanju biti Robert Mudražija koji još ne trenira punim intenzitetom te hoće li za nastup biti spreman još jedan rekovalescent Dmytro Lopa. Ozljeda Tomislava Šorše nije ozbiljnije prirode, ali također zahtjeva postupno vraćanje treninzima. Na kraju ćemo pohvaliti i juniore koji su dobili priliku u drugom poluvremenu. Mihael Kuprešak i Adam Benić su odigrali sasvim solidnih 45 minuta i bili u nekoliko opasnih situacija pred suparničkim vratima.