Osijek je u dosadašnjih deset kola postigao 20 golova, što je prosjek od dva pogotka po utakmici.

Svaki trener voli kada mu je momčad učinkovita i efikasna, pa i naš Zoran Zekić ima razloga biti zadovoljan po tom pitanju. Ne samo da je Osijek u samome vrhu prvenstvene ljestvice nego prednjači i po broju postignutih golova. Osječani i Lokomotiva su na čelu toga poretka i u deset dosad odigranih susreta u borbi za bodove suparničke mreže pogađali su 20 puta. To je lijep prosjek od dva pogotka po utakmici što znači da Bijelo-plavi igraju nogomet kojega vrijedi doći uživo pogledati.

Samo jednom bez postignutog gola

Jedini ogled u kojemu Zekićeva momčad nije uspjela poentirati je bio onaj protiv Gorice kada su se naši igrači ispromašivali ili ih je protivnički vratar onemogućio u egzekuciji. I tada je Osijek imao puno šansi, no ne može se uvijek biti podjednako učinkovit. Bitno je da se često dolazi u prigode i da je više onih koji su u stanju zabiti. Vodeći strijelci su Marić i Hajradinović koji su postigli po četiri gola, jedan manje su polučili Henty i Bočkaj, dvaput je zabijao Boban, dok po jedan pogodak imaju Mudražija, Tomelin, Lončar i Lopa. Haris je triput nepogrešivo pogađao s bijele točke što također nije baš tako jednostavno. On nam je i na vrhu liste asistenata s dva izravna proigravanja i još dvije predasistencije, odnosno sudjelovanja u akcijama prije nego li je lopta završila u mreži. Pušić je također namjestio dva gola, a po jednom su u toj ulozi bili Grgić, Barišić, Kamenar, Janža i Boban.

Ni obrana nije zakazala

Da ne bismo pričali samo o napadačkom učinku, vrijedno je spomenuti kako su Osječani sasvim korektno odradili i one defanzivne zadaće. Poslije Dinama su najmanje puta kapitulirali, ukupno primivši devet pogodaka (opet kao Lokomotiva) što je sasvim zadovoljavajuće. U tri dvoboja naša momčad je ostala netaknute mreže. Bilo je to protiv Istre, te na posljednja dva gostovanja: u Zaprešiću i na Poljudu. Bilo bi lijepo nastaviti u istome stilu i u nadolazećim ogledima, protiv Rudeša i Istre 1961, prije nego li u Gradskom vrtu dočekamo derbi s Dinamom…