Ne treba se previše obazirati na položaj protivnika na tablici, nego ponoviti sve ono dobro iz prethodnih dvoboja.

Ne može se u 11. kolu državnog prvenstva govoriti o tomu da su neki bodovi od presudnog značaja za bilo koga. Međutim, susret protiv Rudeša za Osječane (subota u 15,00 sati) ima itekako veliku važnost. Prije svega u kontekstu potvrde pobjedničke serije i dobrih igara, dakako i visokog, drugog mjesta kojega zauzimaju na ljestvici hrvatskih prvoligaša. Dakle, sve to treba opravdati i u ogledu s „fenjerašem“ koji već ima ozbiljan zaostatak za momčadima koje su također u donjem domu, ali se zasigurno ne misli unaprijed predavati.

Ne priča se puno o izostancima

Imaju Zagrepčani svojih problema, no ne treba se time opterećivati, a još manje uljuljkati spoznajom da su u najtežoj poziciji od svih klubova u HNL-u. Drugim riječima, subotnju zadaću Bijelo-plavi moraju shvatiti podjednako ozbiljno kao i onu s, primjerice, Hajdukom u prošlom kolu. U tom slučaju ni zadovoljstvo neće izostati jer kada je pristup na maksimalnoj razini, onda i kvaliteta najčešće usmjerava utakmicu u željenom smjeru. Veseli i spoznaja da se ne priča puno o igračima koji iz raznih razloga nisu na raspolaganju stručnom stožeru, što znači da se dovoljno vjeruje onima koji će ih zamijeniti u početnoj jedanaestorici.

Šutalo će imati debi

Već je Zekić najavio kako će debitirati 18-godišnji Šutalo koji je svakako zaslužio priliku igrajući za Osijek II. Riječ je o mladom reprezentativcu Hrvatske, upotrebljivom i na stoperu i na bočnoj poziciji, pa se pretpostavljalo da će dobiti šansu s Rudešom, čim su iz kombinacija ispali Tomelin i Grgić. Igrat će od početka i Lončar, koji uvijek može popuniti sve defanzivne praznine. Uostalom, jedno je vrijeme bio i standardan među starterima našeg prvoligaša, a uspio je biti i strijelac u ogledu s Istrom. Ostalo će, uglavnom, biti slično kao i u prethodnim dvobojima iz kojih je Osijek izlazio kao pobjednik. Stoga nema ni razloga nešto značajnije mijenjati.