Naš je trener upozorio na loš ulazak u susret, no i iskazao zadovoljstvo igrom u drugih, furioznih 45 minuta.

Rezultat najčešće uvjetuje raspoloženje i igrača i trenera nakon svake utakmice. Stoga je Zoran Zekić mogao s osmijehom doći na konferenciju za novinare, bez obzira što je bio smrknuta lica nakon svršetka prvog poluvremena u kojemu je Rudeš imao vodstvo.

Nemam riječi kojima bih opisao način na koji smo ušli u utakmicu, unatoč svim upozorenjima. S toliko nonšalancije i neozbiljnosti, tako da smo napravili puno gluposti i samo se čekao trenutak kada ćemo dobiti gol. Brzo smo ga i primili, nakon čega smo shvatili da se moramo trgnuti. Pojačali smo inicijativu, stvarali šanse, pogodili i vratnicu, ali je sve to nekako ipak bilo suhoparno u tih 45 minuta, rekao je osječki kormilar.

Od početka se mora krenuti najozbiljnije

Dakako da je bila vidljiva razlika u kvaliteti, a Osijek je svoga domaćina „torpedirao“ u drugom poluvremenu kada je postigao sve svoje golove.

Igrali smo protiv slabijeg protivnika koji nam zaista ne može parirati. No, da je s druge strane bila bolja momčad, teško bismo se izvukli i na taj način preokrenuli rezultat. To prvo poluvrijeme nam treba biti upozorenje da se od početka mora krenuti najozbiljnije. Stalno dečkima govorim da trebaju malo više uživati u igri, bez sputanosti i opterećenja.

Osijek stvara najviše prigoda u HNL-u

Imali su naši nogometaši čak 20 udaraca prema suparničkim vratima, od toga 14 u okvir, pa se samo čekalo kada će načeti mrežu Rudeša…

Mi smo momčad koja stvara najviše prigoda u Ligi što me raduje, ali ono što me ne veseli je spoznaja da ih dosta i dalje promašujemo. Osim toga, ne znam kada smo mi nekome zabili gol iz prve prilike, kao recimo suparnik nama. To već postane opterećenje za momčad. Mi dobijemo nekakav „krumpir“, a naši gotovo svi golovi su toliko izrežirani praktički od početka do kraja akcije. Treba nam neki lakši gol da netko zabije s 20-30 metara ili neki odbijanac, pa da nam potom bude lakše.

Bez 11 donedavnih prvotimaca…

Ostvarena je i treća uzastopna pobjeda na gostovanjima i Osijek drži drugu poziciju na tablici.

Dobro guramo, lijepo i igramo, sada nas očekuje teška utakmica u Puli. Opet imamo neke igrače koji su kartonirani, tako da slijede nove promjene u momčadi. Ljetos kada smo krenuli, s onima koje smo prodali, uz kartonirane i ozlijeđene koji su propustili ovaj dvoboj, to je čak 11 igrača manje-više standardnih kojih nije bilo. Ne znam tko bi se još mogao nositi s tim uz ovakve igre i rezultate. Stoga je moje zadovoljstvo još i veće. Posebno kada vidim maloga Šutala koji je osim jedne lošije reakcije zaista dobro odradio svoju debitantsku utakmicu. To je ono što me veseli i na čemu i ubuduće želim graditi naše uspjehe.

Nije bilo nervoze za vrijeme odmora

Pitali su Zekića novinari što je rekao svojim igračima za vrijeme odmora između dva poluvremena, kada je suparnik imao vodstvo?

Nije bilo neke pretjerane nervoze. Dugo sam s njima i svakoga ponaosob znam u dušu. Kao da se ponekad malo prepadnemo uspjeha. Treba doći i postaviti se kao prava momčad. Tražio sam više dubine i koncentracije, bolju reakciju na „druge lopte“, da više trčimo i brže se otvaramo. Nekada igrače optereti ta činjenica da im treba puno šansi za gol, međutim, u svega sedam-osam minuta postigli smo čak tri i bilo je jasno da ćemo osvojiti bodove.

Osijek je pokazao kvalitetu

Marko Lozo, trener Rudeša, čestitao je gostima na uvjerljivoj i zasluženoj pobjedi, a za svoju momčad je rekao da je olako ispustila ono što je uz puno zalaganja stekla u prvom dijelu utakmice.

Imali smo i više nego solidnih prvih 45 minuta, vodili smo i stvorili još neke šanse, ali nama je, očito, teško na istoj razini odraditi cijeli susret. Ne mogu reći da smo se nešto posebno povukli, nego je Osijek ubacio u veću brzinu, stalno nam stvarao pritisak i brzo u nastavku došao do izjednačenja. U vrlo kratkom razdoblju smo primili još dva gola, a ono što me najviše ljuti je da smo ponovno iskazali slabosti u prekidima na kojima učestalo radimo. Osječani su pokazali da imaju i momčadsku i individualnu kvalitetu, vidjelo se to u reakcijama njihovih igrača kod postignutih pogodaka, pa sam se uplašio da poraz na kraju ne bude još uvjerljiviji.