Standardni čuvar mreže Bijelo-plavih vjeruje kako će naš prvoligaš i na četvrtom uzastopnom gostovanju osvojiti bodove.

Pobjednička serija Bijelo-plavih u subotu će biti na novoj kušnji. Osječani gostuju kod Istre 1961 gdje će nastojati ostvariti još jedan trijumf koji bi im bio četvrti u nizu. Osijek je drugi na tablici i dalje najbliži pratitelj vodećem Dinamu, pa ih se i u javnosti percipira kao momčad vrijednu borbe za najviše domete u domaćem nogometu.

Naravno da su porasla očekivanja i našim navijačima, kao i nama samima. Ostvarili smo tri vrlo važne pobjede u gostima, no svaka sljedeća utakmica uvijek je najbitnija. Tako ćemo i u Puli zaigrati na pobjedu, kako bismo u odličnom raspoloženju dočekali derbi s vodećim Dinamom, istaknuo je naš pouzdani vratar Marko Malenica.

Istra je ostala poprilična nepoznanica

Bijelo-plavi su u prvom međusobnom dvoboju s Istrom slavili s 3:0 u Gradskom vrtu, no Puljani nikako nisu bezopasna momčad. Uostalom, mnogima su još uvijek enigma kada je riječ o njihovim stvarnim mogućnostima…

Sigurno je da su i nama ovoga trenutka poprilična nepoznanica. Imaju puno igrača koje mijenjaju iz utakmice u utakmicu, kao i samu formaciju, odnosno sustav u kojem igraju. Puni su stranaca, sigurno imaju i određenu kvalitetu, tako da ćemo ih dobro analizirati i pripremiti za ono što nas čeka na Aldo Drosini.

Kada je riječ o pojedincima iz protivničkih redova, Malenica je jednoga posebno izdvojio:

Mierez je svakako najopasniji, što pokazuje i broj pogodaka koje je do sada postigao i način na koji je to činio. Sigurno ćemo dodatnu pozornost morati obratiti upravo na njega.

Sve su linije dobro posložene

Osijek je u posljednja tri gostujuća nastupa samo jednom kapitulirao, što znači da je zadnja linija djelovala čvrsto i sigurno.

Očito je kako smo se dosta poboljšali i stabilizirali u fazi obrane. Nismo trebali primiti ni taj jedan pogodak u Kranjčevićevoj, ali ne može baš sve biti idealno. U defanzivi smo zaista na visokoj razini, a i u igri prema naprijed sve jako dobro funkcionira. Vjerujem da ćemo tako i nastaviti.

U subotu u momčadi neće biti požutjelog kapetana Škorića koji je vrlo bitan igrač u svim zamislima i taktičkim postavkama trenera Zekića

Svi znamo koliko je Mile važan igrač u našoj momčadi. Neće nam biti lako bez njega, ali ne sumnjam da će onaj tko bude uskočio na njegovo mjesto kvalitetno odraditi svoju zadaću. Vraća nam se Guti koji je propustio prošlu utakmicu i vjerujem da će to opet sve dobro izgledati.