Bijelo-plavi ne dvoje da će im upravo ogled s Istrom 1961 biti najzahtjevniji u seriji od četiri uzastopna gostovanja.

Utakmicu s Istrom 1961 (subota u 17,30) Osječani su označili najzahtjevnijom u nizu od četiri uzastopna gostovanja koji završava upravo na Aldo Drosini. Možda će to nekoga iznenaditi budući da su Puljani trenutno pretposljednji na prvenstvenoj ljestvici, ali Bijelo-plavi ne dvoje da će ih ove subote dočekati itekako motivirani domaćin koji se što prije želi izvući iz opasne zone. U iščekivanju subotnjeg dvoboja ne treba se pretjerano vraćati na susret istih protivnika u Gradskom vrtu kada je bilo 3:0 za Osijek jer je Istra u međuvremenu angažirala još neke igrače, promijenila je i trenera, pa će predstojeći ogled zasigurno biti poprilično teži za našu momčad.

Čeka nas puno teži ogled nego s Rudešom

Činjenica da je pulski prvoligaš i nakon 11 odigranih kola najveća zagonetka svih njezinih suparnika i pratitelja zbivanja u HNL-u govori sama za sebe. Vjerojatno i oni sami teško mogu procijeniti svoje trenutne domete, ali isto tako je neupitno da imaju vrlo zanimljivih igrača u svojim redovima. To je postala prava „legija stranaca“, skupljenih s raznih krajeva svijeta koje, očito, nije jednostavno uklopiti u kompaktniji kolektiv. No, bez obzira na njihove dosadašnje rezultate, treba im pristupiti maksimalno ozbiljno jer će ova utakmica biti neusporediva u odnosu na odrađeni posao s Rudešom u Kranjčevićevoj. Znaju to naši nogometaši, a primjetno je i kod trenera Zekića da je i u psihološkoj pripremi naglasio sve ono nužno da bi se nastavila uspješna serija.

Poraslo samopouzdanje, dakako i očekivanja

Svakom novom pobjedom, posebice kada ih se poveže nekoliko u nizu i to još na suparničkim terenima, raste samopouzdanje, ali se podiže i letvica ne samo navijačkih, nego i vlastitih očekivanja. Svjesni su toga Osječani koji i sami razmišljaju o tomu da je ovo sezona u kojoj su spremni napraviti i nešto više nego prethodnih kada je riječ o domaćim natjecanjima. Stoga je svaki bod dragocjen, a svaki novi trijumf približavanje ostvarenju toga cilja, na dugačkom i zahtjevnom putu. Na kraju, već smo naviknuti da se momčad teško može kompletirati uslijed stalnih izostanaka uvjetovanih ozljedama i kartonima, no uvjerili smo se i u širini postojećeg kadra. I zato opet vjerujemo da će odsutni (Škorić, Mudražija, Henty, Šorša…) i ovaj puta biti kvalitetno nadomješteni i da će stručni stožer ponovno pronaći dobitnu formulu za novi uspjeh.