Bijelo-plavi danas gostuju u Puli. Utakmica počinje u 17:30h, a aktualnosti s utakmice vam donosi MMM.

ISTRA 1961 - OSIJEK 1:1

90' + 3 utakmica je završila podjelom bodova. Istra je u drugom poluvremenu bila poduzetnija, imala je svoje šanse, a jednu je pretvorila u izjednačujući pogodak. Doduše, Osijek je i prije i poslije toga mogao sve riješiti u svoju korist, a stopostotna šansa Šutala je svakako bila i najpovoljnija tijekom susreta. Još jedan pozdrav iz Pule!

90' + 1 Štrkalj je zamijenio Marića. 

89' kakvu je sada šansu propustio Šutalo! Bila je to klasična kontra, Marić je slijeva ubacio u šesnaesterac, Hajradinović je propustio loptu za potpuno samoga Šutala, međutim, najmlađi osječki prvotimac ovaj "zicer" s desetak metara nije pretvorio u pogodak. Pucao je preko vratiju.

87' ušao je Šutalo umjesto Bočkaja.

86' Istra je ipak uspjela izjednačiti u samoj završnici susreta. Traore je pravom "bombom" uzdrmao gredu, lopta se odbila do spretnog Miereza koji je pokazao koliko je opasan pred suparničkim vratima i glavom pogađa mrežu. 

86' 1:1 - MIEREZ

84' sada je požutio i Pilj. 

82' Ćavar je dobio žuti karton. 

82' Rodriguez je ubacio, Mierez pucao glavom, a Malenica efektno obranio. 

79' izlazi Kamenar, strijelac jedinog pogotka, u igri je Pilj. 

79' udarac Ćavara iz daljine, nije ni to bilo precizno. 

76' Cardozo puca s 19 metara, lopta odlazi iznad grede. 

73' Janža je zaradio javnu opomenu. 

68' Bočkaj je prediblao Rubića i dobro pucao desnom nogom, Landeta je bio spreman na vratima. 

62' Osječani sada igraju i protiv vjetra koji je u drugom poluvremenu saveznik domaćim nogometašima. 

62' izlazi Segado, ušao je Fuentes. 

61' Mierez puca glavom, slabo je to bilo da bi svladao Malenicu. 

59' žuti karton dobio je Bosančić. Kamenar je iz "slobodnjaka" sa 18 metara prebacio vrata. 

57' Guti je sada blokirao Miereza u posljednjem trenutku, kada je već mogao ozbiljno ugroziti Malenicu. 

55' prava prigoda za Osječane! Hajradinović je opet odličan u proigravanju, Kamenar ulazi s lijeve strane u šesnaesterac, šalje prizemnu loptu prema Landeti, a ona prolazi metar pokraj lijeve vratnice...

52' žuti karton dobio je Lončar. 

50' puno sreće imali su Bijelo-plavi! Mierez je pobjegao Tomelinu i onda vrlo snažno pucao ulaskom u kazneni prostor. Greda je sada spasila Osječane. 

46' počinje drugi susreta kojega prati 850 gledatelja na Aldo Drosini. Izmjena je u pulskim redovima. Rufati je ostao u svlačionici, ušao je Rubić. 

45' + 2 završeno je prvo poluvrijeme u kojem Osječani i bolje igraju i imaju vodstvo od 1:0 vrlo lijepim golom Kamenara. 

42' sada je požutio i nervozni Traore. 

40' javna opomena za Miereza. 

40' opet je Lončar pokušao glavom, no nije dobro zahvatio loptu čelom. 

33' Puljani su imali dobru akciju, ali bez završnog udarca...

29' Osijek je došao u zasluženo vodstvo! Komplicirao je Oneto koji je praktički poklonio loptu Hajradinoviću koji je odmah proigrao Marića u sredini, a ovaj je u pravi trenutak asistirao utrčalom Kamenaru na lijevoj strani šesnaesterca. Uslijedio je vrlo precizan ucarac s 12-13 metara i lopta završava uz samu lijevu vratnicu!

29' 0:1 - KAMENAR

27' Marić nije dobro reagirao u kaznenom prostoru. 

24' stopostotna šansa za Bijelo-plave! Hajradinović je sjajno prošao po lijevoj strani i idealno asistirao Grgiću na suprotnoj vratnici. Uslijedio je udarac sa 6 metara, a vratar Landeta je nogom na gol-liniji spasio siguran pogodak!

20' Bočkaj pogađa gredu preciznim i plasiranim udarcem sa 18 metara, dosta su sreće imali sada Puljani!

19' Pušić je rano "požutio". 

18' sada su na drugoj strani vrlo opasno zaprijetili gosti! Bočkaj je ubacio iz kornera, Lončar odlično skočio i pucao glavom, no lopta je otišla zamalo iznad grede. 

13' velika prigoda za Istru! Sane je asistirao Mierezu koji zdesna ulazi u šesnaesterac, dolazi pred istrčalog Malenicu, a osječki vratar spašava svoju momčad!

10' Osječani su agresivnije krenuli bez obzira na sve svoje poteškoće. 

2' Kamenar je srušen na 17 metara, za Matoca to nije prekršaj za slobodni udarac. 

1' počela je utakmica na Aldo Drosini, a stigla je i skupina osječkih "kohortaša". 

Suci su: M. Matoc (Zaprešić), I. Pristovnik (Zagreb) i T. Krečak (Velika Gorica). 

Dakle, ostat će zabilježeno i nakon ove utakmice da je u početnoj jedanaestorici Puljana čak 10 stranaca, što je definitivno rekord ne samo u HNL-u, nego i u svim ligama u okruženju!

Istra bi trebala zaigrati u sustavu 3-4-2-1: Landeta, Oneto, Rufati, Bosančić, Traore, Obeng, Segado, Cardozo, Sane, Rodriguez i Mierez. Na klupi su: Čondrić, Rubić, Iglesias, Espinosa, Fuentes, Ivančić i Miljanić. 

Osijek će igrati u formaciji 4-2-3-1 i to u sastavu: Malenica, Lončar, Tomelin, Škorić, Janža, Ćavar, Pušić, Kamenar, Bočkaj, Hajradinović i Marić. Pričuve su: Santini, Lopa, Štrkalj, Pilj, Pervan,Šutalo i Stavitski. 

Neposredno prije polaska iz hotela na stadion Osječani su ostali i bez Bobana kojemu su se ponovno pojačali bolovi u leđima i nije u stanju igrati. Osim njega na Aldo Drosini ovaj puta nema ni Škorića, Mudražije, Hentyja, Šorše, a već dugo, dakako, ni Ejupija dok će Bočkaj zaigrati unatoč problema s desnim stopalom. 

Dobar dan iz vjetrovite i oblačne Pule gdje će Bijelo-plavi danas zaključiti seriju od četiri uzastopna gostovanja.