Osijek je u prvom poluvremenu bio bolji i vodio, a domaćin je zaigrao agilnije u nastavku i došao do izjednačenja.

Nije ni treneru ni igračima lako kada se pobjeda ispusti u posljednjih pet minuta utakmice. Adrenalin je i nakon susreta ostao „u zraku“, pa je Zoran Zekić pred novinare došao nesretan što njegova momčad nije osvojila i preostala dva boda koja su joj se smiješila na Aldo Drosini. No, domaćin je ipak došao do izjednačenja i završilo je neodlučeno.

Naravno da imamo za čime žaliti jer smo bili nadomak još jedne pobjede, a nismo je ostvarili. U prvom poluvremenu smo kontrolirali situaciju, imali još poneku pravu prigodu, osim Kamenarovog gola, a pogodili smo i gredu. Da smo tada barem „uduplali“ prednost vjerojatno bi pitanje pobjednika bilo riješeno. No, u drugom dijelu nismo uspjeli realizirati ono što smo dogovarali u svlačionici za vrijeme odmora.

Dogovor je bio drugačiji…

Onda je Zekić pojasnio na koji je način htio ovaj dvoboj usmjeriti na mlin Osječana koji su dugo imali rezultatsku prednost:

Znali smo da nam treba još jedan gol da bismo praktički sve riješili. Imali smo sjajnu šansu i za 0:2, potom još jednu nešto kasnije, ali smo ostali bez pravog ritma u sredini terena, tako da nas je Istra pritiskala i također stvarala prigode da bi u finišu izjednačila. Na kraju smo opet imali mat-poziciju za pobjedu, ali eto mali Šutalo nije uspio zabiti iz sjajne situacije.

Tako su Osječani ovaj ogled završili remijem i trenutno su treći na tablici, iza Dinama i Lokomotive.

Deset bodova od mogućih 12 s gostujućih terena sigurno je vrlo dobar učinak, no kopka me da smo mogli i trebali izvući maksimum… Konkurenti ne posustaju, tako da je Prvenstvo iznimno zanimljivo, zaključio je Zekić.

Remi nam puno znači

Petar Bosančić, kapetan pulskog prvoligaša, smatra kako je krajnji ishod realan s obzirom na prikazano:

Nakon one lijepe prilike koju smo imali u otvaranju, u nekoliko navrata smo si sami zakoplicirali situaciju pred našim vratima, a tako smo primili i pogodak. To prvo poluvrijeme je bilo slabije s naše strane, ali je drugo zato bilo značajno bolje. U dva navrata smo pogađali gredu i zaslužili izjednačenje koje nam puno znači. Ovo je za nas stimulativan bod za dalje.