Osječani su imali svoje sjajne prigode i vodstvo do 86. minute kada je domaćin ipak uspio izjednačiti.

Dojam – Mogao je Osijek ranije riješiti sve u svoju korist i osigurati pobjedu u Puli. Prvo je poluvrijeme bilo apsolutno na njegovoj strani, a uz vodeći pogodak Kamenara imao je Grgić sjajnu šansu, Bočkaj je pogodio gredu i dojam je općenito bio sasvim dobar. No, prerano su Osječani izgubili prevlast u sredini terena u drugom poluvremenu, što je Istra koristila i sve više pritiskala. No, i u tim okolnostima Kamenar i Bočkaj su imali jako dobre prilike za 0:2, ali je i Istra opasno prijetila uglavnom preko iznimno opasnog Miereza. Dvaput je Puljane zaustavio okvir vratiju, a onda su u samoj završnici ipak uspjeli izjednačiti i upornost im se isplatila. Sve bi im, ipak, bilo uzalud da je Šutalo iskoristio sjajnu priliku koju je imao u posljednjim minutama…

Potez – Pritisak Osječana urodio je plodom u 29. minuti. Nisu gosti dali domaćinu da slobodno kombinira pred svojim šesnaestercem, pa su u presingu natjerali Landetu i Oneta da im popusti koncentracija. Stoper pulske momčadi loše je reagirao i usmjerio loptu prema Hajradinoviću koji proigrava Marića na rubu šesnaesterca, a ovaj nastavlja s asistencijom za prisebnog Kamenara. Osječki je veznjak mirno primio loptu u kaznenom prostoru i iskosa s lijeve strane neobranjivo pogodio suprotni kut, tik uz samu vratnicu za 0:1. Bio je to prvi pogodak Kamenara u HNL-u za Bijelo-plave. Jedan je postigao i u Kupu, na gostovanju kod Zagorca u Krapini.

Širina – Prilično je bio sužen kadar naše momčadi za ovu utakmicu. Poznato je tko je sve morao propustiti gostovanje na Aldo Drosini, a uoči same utakmice problemi s leđima nisu dopustili ni Bobanu da nastupi. Otupilo je to osječku oštricu te stručnom stožeru smanjilo manevarski prostor kada je riječ i o mogućim rotacijama, odnosno jockerima“ s klupe. Osječanima su nedostajali itekako važni igrači, čak i ključni u svim linijama momčadi (Škorić – Mudražija – Boban / Henty), što je ipak ostavilo traga.