Bilo je lijepih poteza i golova, a Osječani su opravdali svoj rejting i reputaciju.

Dojam – Ključna stvar je bila ozbiljnost u pristupu, a ona nije izostala. Naprotiv, od prve minute Osijek je odmah zagospodario terenom, tako da se na prvi pogodak nije dugo čekalo. U prvih 45 minuta gosti su triput zatresli mrežu domaćina, a rezultat je mogao biti i uvjerljiviji. Ništa nije poremetio ni gol Krka jer su Osječani potpuno dominirali, doduše uz jednu ozbiljnu situaciju koju je i protivnik mogao realizirati. No, siguran trijumf nijednog trenutka nije dolazio u pitanje. Naprotiv, bio je to uvjerljiv razigran i učinkovit Osijek koji se peticom plasirao u četvrtfinale Kupa i na pravi način opravdao svoj rejting i reputaciju.

Potez – Izdvojit ćemo akcije kod drugog, trećeg i petog gola jer su zaista bile lijepe. Prvo je Marić idealno asistirao Hajradinoviću koji je bez problema zatresao mrežu za 0:2, da bi Haris i Grgić sudjelovali u brzom i učinkovitom napadu po desnoj strani kada je ovoj potonji odlično centrirao na drugu vratnicu gdje je pravovremen i točan bio Dugandžić. Na kraju se Marić iskazao još jednom asistencijom, ostavivši petom loptu za Dugandžića koji je ovaj puta pogodio nogom za konačnih 1:5.

Povratnik – Praktički je sve do srijede ujutro bilo upitno hoće li biti dovršena registracija Marka Dugandžića koji je prethodno potpisao 3,5 godišnji ugovor s Osječanima. Srećom, sve je na vrijeme odrađeno i objavljeno u Glasniku HNS-a, pa je „Dugi“ odmah stekao pravo nastupa. Čekao je svoju priliku na klupi  i dočekao, pomalo neočekivano, već u 18. minuti, ozljedom Lope. Kao i nedavno u prijateljskom ogledu s Mladosti Doboj Kakanj, Marko je pokazao svoje realizatorske sposobnosti i time svakako zaoštrio konkurenciju u napadačkom redu Bijelo-plavih.