Lijevi bočni Bijelo-plavih vraća se u momčad, a u svom prvom nastupu u Koprivnici vjeruje u sva tri boda

S dozom opreza, ali i s nepritajenim optimizmom nogometaši Osijeka krenuli su put Podravine gdje će u subotu odigrati prvenstveni dvoboj protiv Slaven Belupa. To je prvo od dva nova uzastopna gostovanja, a u našoj momčadi, dakako, znaju što im mogu značiti bodovi u Koprivnici. Povratnik u sastav, lijevi bočni Erik Janža je u najavi istaknuo:

Slažem se da nam u Koprivnici opet može biti svojevrsna prekretnica, kao što je to na neki način bila i utakmica u Zaprešiću kada smo započeli onu prethodnu gostujuću seriju. Pobjeda bi nam donijela puno toga i lakše bismo dočekali novu prvenstvenu stanku. Osim toga, s bodovima protiv Slaven Belupa puno mirnije bismo ušli u preostale susrete, a znamo da nam je prilično težak raspored u završnici polusezone. Zato je posebno bitno dobro odraditi ovu utakmicu koja nam prva dolazi na red.

Svaka momčad ima svoje probleme

Nažalost, Bijelo-plavi nikako da kompletiraju svoje redove. I na ovom će gostovanju morati istrčati nekompletni:

Tako je to u nogometu, ne samo u našem slučaju. Svaka momčad ima neke svoje probleme, doduše neka manje, neka više. Imamo mi dovoljno širok igrački kadar da se možemo ekipirati s onima koji su treneru na raspolaganju. Mislim da nam to neće biti tako veliki hendikep iako je, naravno, uvijek bolje kada smo kompletni. Želimo osvojiti što više bodova do zime kako bismo potvrdili da nam je mjesto u samome vrhu.

Bit će „tvrda“ utakmica

Janža se dosad mogao uvjeriti kako je u svakom susretu u HNL-u potrebno dosta toga uložiti i pokazati na terenu da bi se pobjeđivalo i momčadi iz donjeg dijela tablice…

Svaka utakmica je teška, slično je i u Sloveniji. Ako nisi pravi i maksimalno „unutra“, lako ti se dogodi nekakav kiks. Sve su momčadi dobre i svatko ima neke svoje planove i računice. Čuo sam od svojih suigrača da su utakmice u Koprivnici uvijek bile „tvrde“, takvu možemo očekivati i u subotu. Nisam još tamo igrao, ali nije upitno da je Slaven Belupo dobra momčad. Naše je da što bolje ispunimo ono što će trener od nas tražiti. Vjerujem da ćemo biti uspješni i vratiti se kući zadovoljni.