Naša momčad treba ponoviti izdanje s Rujevice, u Zaprešiću, na Poljudu, u Kranjčevićevoj, dobrim dijelom i u Puli…

Hrvatska nogometna liga je ove sezone toliko ujednačena da te već dva slabija rezultata, bez pobjede, spuštaju na ljestvici. Činjenica je i da konkurenti Osijeku u borbi za Europu igraju dobro i učinkovito, pa je i to jedan od razloga zbog čega Bijelo-plavi ove subote u Koprivnici imaju vrlo važan ispit. Kako prvenstvena utrka odmiče svaki bod postaje sve bitniji, a dakako da se pritom gleda i na plasman jer je uvijek i ljepše i ugodnije biti što bliže samome vrhu tablice, posebice ispred onih koji imaju iste ili slične ambicije kao i naš prvoligaš.

Ponoviti pristup s većine gostovanja

Ako su Osječani mogli u onoj prethodnoj seriji gostovanja zaredati s tri pobjede, a bili su nadomak i četvrtoj, jasno je da i protiv Slaven Belupa mogu i žele biti na (is)tom tragu. Da bi se pobijedilo, mora biti ispunjen veći dio zamisli Zekićeva stručnoga stožera, no prije svega – momčad će morati iskazati ono što ju je krasilo u gotovo svim ovosezonskim ogledima. To je prvenstveno odlučnost i vjera u vlastite mogućnosti jer kada imaš takav pristup, uvijek je lakše doći do cilja. Uostalom, ni protivnik nema nekog većeg i šireg prostora da bi se razigrao, ako si mu stalno u pritisku, kada mu ne dopuštaš kombinatoriku u sredini terena i učestalije proboje prema svome šesnaestercu. A Osijek je bio takav i na Rujevici, u Zaprešiću, na Poljudu, u Kranjčevićevoj, u prvom poluvremenu dvoboja u Puli…

Stranci su im najbolji igrači

Ono najbolje iz tih ogleda treba ponoviti i danas. Koprivničani nisu bezazlen suparnik, daleko od toga. Iako imaju skromne dvije pobjede u 13 nastupa, nemaju ni previše poraza, ukupno četiri, a to je samo jedan više od naše momčadi. Oni su čak sedam puta remizirali, što ih je stajalo i boljeg položaja na tablici. Ima u njihovim redovima vrlo zanimljivih, kvalitetnih igrača, a dosad su nekako najbolji dojam ostavili stranci Gordana i Bongongui. Sjećamo se da je u Gradskom vrtu u 5. kolu bilo neriješeno 1:1 i Slaven Belupo se pokazao tvrdim orahom jer se gosti nijednog trenutka nisu predavali. Neće ni ovaj puta, to je sigurno i prije početka. Stoga će se naši dečki na terenu trebati izboriti za pun pogodak i u pravom izdanju prezentirati da bismo Podravinu napustili sretni i zadovoljni.