Trener Osijeka za vrijeme odmora je morao igračima ukazati na određene stvari, da bi potom sve izgledalo bolje i ljepše.

Na konferenciji za novinare Zoran Zekić je u prvoj rečenici čestitao svojim igračima te u više navrata istaknuo značaj osvojenih bodova. Pohvale su se prvenstveno odnosile na drugih 45 minuta kada su Bijelo-plavi postigli oba pogotka i odigrali puno bolje i konkretnije nego u prvom dijelu susreta.

Bila je tvrda utakmica, ne baš osobito lijepa za gledanje, ali to nisam ni očekivao s obzirom na sve izostanke i probleme koje imamo. Nismo bili u pravom ritmu u prvom poluvremenu, pa sam dečkima za vrijeme odmora ukazao na neke stvari koje nisu bile dobre. S druge strane, protivnički igrači su praktički svi stali iza lopte, nije to ni lako probiti. U drugom dijelu smo se stabilizirali, ubrzali pas-igru i postigli prekrasan gol iz baš lijepe akcije. Domaćin nas je uspio malo pritisnuti nakon toga jer smo se počeli nepotrebno uvlačiti pred šesnaesterac, ali nisu oni imali neke situacije koje bi za nas bile kritične. Sve je odlučeno sjajnim pogotkom Pilja i osvojili smo vrlo važne bodove.

Ono pravo tek slijedi

Spomenuo je osječki kormilar i ono što njegovim izabranicima slijedi u nastavku jesenskog dijela sezone:

Bila mi je velika želja dobiti ovu utakmicu i otići na prvenstvenu stanku zadovoljni. Ono pravo nama tek slijedi jer imamo u nastavku Lokomotivu, Rijeku, Goricu, Hajduk i ostale. Nadam se da ćemo se tijekom reprezentativne stanke kompletirati jer nam je svaki igrač itekako potreban. Još je puno izazova ispred nas, samo mi je važno da izostanaka bude što manje jer ćemo sigurno imati što pokazati u nastavku sezone.

Jedno od pitanja treneru Osijeka odnosilo se i na čekanje s izmjenama, što je on obrazložio time da je ponekad i riskantno povlačiti možda i preuranjene poteze s klupe…

Morate i mene shvatiti jer je toliko bilo problema u proteklom razdoblju da moramo biti oprezni i kada se odlučujemo koga povući i iz igre pri toliko puno izostanaka. Osim toga, u zadnjim utakmicama baš i nismo imali sreće s tim izmjenama, pa sam i stoga odlučio malo pričekati. Jako mi je drago zbog malog Pilja, zabio je sjajan gol i čestitam mu na tome. On je skroman dečko koji marljivo trenira i koristi svoje šanse. Tu su još Lončar i Šutalo iz B momčadi, uskoro će biti i Špoljarić... No, o tomu ćemo nakon prvog dijela sezone.

Ovaj puta – pragmatični Osijek

Nije Osječanima ovaj puta trebalo puno prigoda da bi postigli pogotke kao u nekim prethodnim dvobojima:

Ne moramo u svakoj utakmici imati desetak šansi ili dvadesetak udaraca na gol da bismo osvojili bodove. I nama se, eto, dogodilo da zabijemo iz prve ozbiljnije situacije. Mogu reći da smo ovaj puta bili nekako pragmatični i uspjeli osvojiti ono po što smo i došli. Znali smo koji nam je cilj, ostvarili smo ga i moramo biti zadovoljni. Nije baš lako slaviti u Koprivnici, ovdje se i Dinamo dosta dugo mučio.

Previše vraćanja lopte unatrag

Trener Slaven Belupa Tomislav Ivković stigao je pred novinare prilično rezigniran jer je je svakako očekivao više od svoje momčadi:

Nismo iskoristili nešto slabiji ulazak Osijeka u utakmicu, kada smo imali prostora i mogućnosti da budemo konkretniji. No, previše smo loptu vraćali unatrag, umjesto da budemo okomitiji i hrabriji. U drugom poluvremenu je protivnik postigao zaista dva lijepa, pogotka, a mi nismo uspjeli učiniti ništa ozbiljnije. Vidio sam koji igrači nemaju kvalitetu za Slaven Belupo, na meni je da među onima koji mogu i žele pronađem najbolje i najspremnije. Mendy? Ne, nije ozlijeđen, nego sam ga izostavio jer se nije saživio sa suigračima i nema odnos prema radu kojega bi trebao igrati.