Do važnih bodova Osječani su došli uz više odlučnosti, trke i konkretnosti u drugom dijelu kada su zabili i prekrasne golove.

Dojam – prvo poluvrijeme je bilo skromno. Osječani su ušli u ritam domaćina koji je želio prije svega „umrtviti“ igru, pa nismo vidjeli niti jednu pravu šansu, na obje strane. Nastavak je bio i bolji i sadržajniji, a čim je Osijek malo žešće i odlučnije krenuo naprijed, nastupili su problemi za Koprivničane. I napokon su i Bijelo-plavi dočekali utakmicu u kojoj nisu morali imati previše prigoda za vodeći pogodak. Zabili su ga iz druge, a s obzirom na igru Slaven Belupa već tada se moglo pretpostaviti da će gosti doći do bodova. Drugi gol je to samo potvrdio. Osječani jednostavno nisu smjeli propustiti ovu priliku za novi gostujući trijumf. Možda nisu bili na razini nekih prethodnih pobjeda u gostima, ali ostaje spoznaja da im  je protivnik samo jednom ozbiljnije zaprijetio i to u 90. minuti.

Potez(i) – oba su pogotka zaista bila iznimno lijepa i ni jedan ne zaslužuje da ga izostavimo u ovoj rubrici. Prvi je postignut nakon sjajne akcije u kojoj je Janža na lijevoj strani idealno 'izbacio' domaću obranu savršeno preciznom loptom za Marića. On je, pak, osjetio pravi trenutak, odvojio se od pratnje, ušao u kazneni prostor i zatim besprijekorno asistirao Hajradinoviću. Trenutno najbolji osječki strijelac u HNL-u znao je kako najbolje reagirati među trojicom suparničkih igrača koji su ga okruživali, ali mu nijedan nije bio dovoljno blizu. Neobranjivo je, s desetak metara, naciljao gornji desni kut potpuno nemoćnog Filipovića. Kasnije je majstoriju izveo Pilj iz slobodnog udarca sa 18 metara. U 'živom zidu“ su bila četvorica koprivničkih nogometaša, a naš je veznjak loptu poslao preko njih milimetarskom preciznošću, ponovno uz desnu vratnicu. Još jednom je domaći vratar kapitulirao, a da ništa nije mogao učiniti.

Kapetan – sjajni su golovi definitivno obilježili utakmicu u Koprivnici koja će upravo po njima najviše i ostati upamćena. No, jednog igrača pobjedničke momčadi želimo posebno izdvojiti. Mile Škorić je bio pravi lider Osječana na terenu. Miran i neprelazan ispred gostujućeg šesnaesterca, borben kao i svaki puta, pravi kapetan! U stoperskom tandemu s Tomelinom onemogućio je 'Farmaceute' da bilo što konkretnije naprave, pa je i Malenica samo jednom morao intervenirati i to kada je sve već bilo rezultatski riješeno. Škorić je iznimno važan kotačić osječkog stroja na kojega se trener i suigrači uvijek mogu osloniti.