Klub koji slavi 90. obljetnicu radi na projektu izgradnje novih svlačionica i prostorija te želi ozbiljno pojačati momčad.

Gostovanje Bijelo-plavi u Tenji bio je svakako značajan događaj za Nogometni klub Slavonac. Na obilježavanju njegove 90. obljetnice gostovao je prvoligaš i to u kompletnom sastavu, uz tek ponekog odsutnog igrača uslijed reprezentativnih obveza. Na igralištu Adica u malo nezgodnom terminu (14 sati) na radni dan se okupilo više od 200 gledatelja koji su došli pogledati ovaj prijateljski ogled i pozdraviti obje momčadi.

Pomoć im je obećao i HNS

Uoči početka susreta razmijenjeni su pokloni, a Osječani su županijskog ligaša darivali s deset lopti i uramljenim dresom koji će domaćinu ostati lijepa uspomena. Marko Golek, predsjednik Slavonca, uvodno je napomenuo kako je njihov klub mijenjao imena kroz svoju prošlost, a kada je započeo s aktivnostima 1928. godine, zvao se NK TANK (Tenjski amaterski nogometni klub). Potom je bio Jedinstvo, Napredak, da bi 2002. postao Slavonac i pod tim je nazivom ostvario i najbolje rezultate. Momčad je svojedobno izborila plasman i u Međužupanijsku ligu,

Radove smo započeli ove godine i očekujem da ćemo ih završiti u predviđenom roku, a to znači tijekom 2019. Pomoć nam je obećao i Hrvatski nogomet savez, a pomažu i sami mještani svojim prilozima i donacijama. Kada budemo realizirali taj projekt, onda ćemo krenuti u osnaživanje momčadi. Naime, toliko je dobrih igrača iz Tenja trenutno u drugim sredinama, svakako ih glavninu želimo vratiti u svoje redove i pokušati dosegnuti plasman u Treću HNL, istaknuo je Golek.