Povratkom na pobjednički kolosijek, Bijelo-plavi u dobrom ozračju očekuju tešku seriju  do odlaska na odmor.

U vrijeme prvenstvene stanke možemo iskazati zadovoljstvo spoznajom da smo i ovaj puta kraći odmor između dva kola u HNL-u dočekali uspješno odrađenom zadaćom u borbi za bodove. Označili smo i u najavi utakmicu u Koprivnici vrlo bitnom jer nas je trebala vratiti u pobjedničko ozračje, donijeti nam i sigurnost i potreban mir za ono što će uslijediti u nastavku ligaškog natjecanja, a to su vrlo zahtjevni ogledi s Lokomotivom, Rijekom, Goricom i zaključno s Interom.

Postoji dobra podloga optimizmu

Znači, pred nama je ponovno vrlo ozbiljna serija susreta, a s druge strane, nakon osvojenih bodova protiv Slaven Belupa, opet se otvaraju lijepe perspektive. Optimizam gradimo na dosadašnjem učinku, dobrim igrama i činjenici da Osijek uistinu izgleda kvalitetno na terenu. Treći smo na tablici s bodom zaostatka za drugoplasiranom Lokomotivom koja će nam biti idući protivnik, pa se pozicije nakon međusobnog ogleda mogu i zamijeniti. Bitno nam je do tada što više kompletirati redove, smanjiti izostanke na najmanju moguću mjeru, da izvan kombinacija ostanu samo oni koji odrađuju kaznu uvjetovanu kartonima. U konkretnom slučaju, sada je riječ o Hajradinoviću koji će morati propustiti derbi u Kranjčevićevoj.

Ciljevi su jasno postavljeni

Jasno je da će nam Haris nedostajati jer dovoljno je pogledati njegov učinak što se tiče golova i asistencija da bi ga se označilo jednim od ključnih igrača. No, vidjeli smo i kako neki drugi, poput Pilja, koriste svoju minutažu i da uvijek mogu spremno uskočiti. Atmosfera je pozitivna, svi žele do zimske stanke ispuniti klupska očekivanja i ostati u dobrom ozračju. Ciljevi su jasni, biti još i bolji nego do sada, „ugrabiti“ najvišu moguću poziciju u HNL-u do kraja polusezone te izboriti plasman u polufinale Kupa. Ništa pritom nije nerealno, naprotiv. Stoga u optimističnom raspoloženju iščekujemo svaku novu utakmicu.