Neki su se igrači vratili u puni trenažni proces i ponovno su na raspolaganju stručnom stožeru.

Dolaskom nešto hladnijih i kišovitih jesenskih dana ništa se ne mijenja u planu i programu rada naše momčadi koju očekuje pet završnih ogleda u prvom dijelu sezone. Redom će to biti susreti protiv Lokomotive u Zagrebu, Rijeke u Gradskom vrtu, Hajduka u Kupu također na našem terenu, Gorice u gostima i na kraju Intera u Osijeku nakon čega će uslijediti zimska stanka. Bit će to iznimno važna serija Bijelo-plavih u kojoj će svaka pobjeda biti dragocjena.

Čeka se još samo Bočkaj

Kako je i priželjkivao trener Zoran Zekić, bitno se popravila situacija glede ozlijeđenih igrača i onih koji su propustili veći broj utakmica uslijed ozljeda i bolesti. Osim Muzafera Ejupija, izvan stroja je još samo Petar Bočkaj čija se „karantena“ uvjetovana vodenim kozicama bliži kraju i za koji dan bi trebao početi trenirati. Gostovanje u Kranjčevićevoj će morati preskočiti, no trebao bi biti spreman u tjednu nakon Lokomotive. Ezekiel Henty je protiv mađarskog ZTE-a pokazao da se na njega ponovno može računati, a isto vrijedi i za Dmytra Lopu i Tomislava Šoršu. Nadamo se da su pehovi te vrste napokon iza nas i da više nećemo doći u situaciju da nam je po sedam-osam igrača izvan kombinacija za nastup…

Lončar i Pilj su dobar primjer

Na treninzima je od početka ovoga tjedna i veći broj igrača iz Osijeka II (Špoljarić, Radeljić, Caimacov, Talys, Marin i Soldić) koji su završili drugoligašku polusezonu. I oni će u ovom razdoblju do sredine prosinca imati priliku nametnuti se Zekiću i suradnicima te se ozbiljnije približiti najboljoj momčadi već i prije početka priprema za proljetni nastavak državnog prvenstva.

Svoje prilike do sada su Danijel Lončar i Marin Pilj vrlo dobro iskoristili i pokazali da zaslužuju mjesto u Zekićevom kadru. Na njihovom se primjeru vidi da se itekako prate i vrednuju nastupi u B momčadi kojoj je, uostalom, i osnovna zadaća kontinuirano i kvalitetno popunjavati redove našeg prvoligaša.