Naš je Ukrajinac rođen 23. studenoga 1988. i jedan je od najiskusnijih igrača u redovima našeg prvoligaša.

Svoj 30. rođendan ovoga petka, 23. studenoga, slavi naš prvotimac Dmytro Lopa. NK Osijek želi mu, dakako, sve najbolje i puno dobrih igara u dresu Bijelo-plavih koji nosi od ljeta 2016. godine.

Rođen je u ukrajinskom Kremenčuku, a veći dio svoje igračke karijere proveo je u svojoj domovini. Počeo je u Dnjipru, a zatim je nastupao za Kryvbas, Karpaty, Metalurg i Metalist. Igrao je za mlade reprezentacije  Ukrajine od U-17 do U-21. Prva postaja u inozemstvu bila mu je  mađarska Puskas Akademija iz koje je stigao u Gradski vrt.

Odigrao 71 utakmicu i postigao 11 golova

Najbolje utakmice u Nogometnom klubu Osijek odigrao je u svojoj prvoj sezoni u HNL-u 2016/17, posebice u proljetnom dijelu. Tada je postigao devet pogodaka uz pet asistencija i bio jedan od najboljih igrača državnog Prvenstva. Svojim je potezima i atraktivnim golovima postao ljubimac osječke publike, a Kohorta mu je uručila i svoju posebnu nagradu koju dodjeljuje na kraju svake sezone.

U idućoj natjecateljskoj godini Lopa je dvaput bio strijelac, a u aktualnoj polusezoni još nije uspio zatresti suparničku mrežu. Dmytro kojega u svlačionici najčešće zovu „Dima“, za našu je momčad ukupno odigrao 71 utakmicu uz učinak od 11 pogodaka.