Predvodnik naše momčadi na terenu pohvalno govori o Lokomotivi, ali još i više ističe snagu i kvalitetu Bijelo-plavih.

Kapetan našeg prvoligaša Mile Škorić kaže da predstojeću utakmicu s Lokomotivom iščekuje kao i svaku drugu, bez obzira što ona nosi nešto veći naboj nego neki drugi ogledi. Ipak je riječ o derbiju koji Osječanima pruža mogućnost povratka na drugo mjesto u dvoboju s najizravnijim konkurentom u borbi za pozicije koje vode u Europu.

Svi su bodovi podjednako važni jer kada ih, recimo, izgubiš protiv nekog protivnika iz donjeg doma, sigurno ti nedostaju. A opet, kada ti je s druge strane momčad s kojom se boriš za mjesto u vrhu, zaista mogu imati dvostruku vrijednost jer ih ti osvajaš, a njima ih uskraćuješ. Znamo da ambijent neće biti na razini utakmice, no na nama je da uđemo maksimalno motivirano, željni pobjede koja bi nam puno značila, rekao je Škorić.

Trebat će biti na visokoj razini

Naš iskusni stoper ističe kako Lokomotiva nije slučajno na drugom mjestu nego je to zaslužila svojim dobrim igrama.

Sigurno je da su kvalitetni, to ne može biti upitno. Imaju i iskusnih i mladih igrača u svojim redovima, uspjeli su napraviti dobru kombinaciju i svima su vrlo neugodan suparnik. Znaju na koji način najbolje funkcioniraju na terenu, njeguju svoj stil i način igre, što se pokazalo vrlo učinkovitim. Siguran sam da će biti dobra i zanimljiva utakmica, obostrano zahtjevna i njima i nama. A što je zadaća teža, naravno da treba biti na prilično visokoj razini da bi se ostvario cilj.

„Od nas se s pravom puno očekuje“

Za Škorića je bitno da momčad od prve minute bude fokusirana na ono što želi ostvariti:

Tamo je brz teren, moramo se priviknuti od samoga početka na takvu podlogu. Ohrabruje me to što igramo dobro, uz Dinamo i Lokomotivu rekao bih i najbolje u HNL-u. Neki su nam se igrači oporavili od ozljeda, a iako još nismo kompletni, od nas se s pravom u svakom susretu puno očekuje. Volio bih da dođe i što više naših navijača i da u Kranjčevićevoj stvore domaći ugođaj. Sigurno ćemo nastojati doći do pobjede i do povratka na drugo mjesto, naglasio je osječki kapetan.