Bijelo-plavi danas gostuju u Zagrebu. Utakmica počinje u 17:30h, a aktualnosti s utakmice vam donosi MMM.

LOKOMOTIVA -  OSIJEK 2:2

90' + 3 kraj susreta u Kranjčevićevoj, ovo je vrlo vrijedan bod za Osijek u svim okolnostima koje su pratile ovaj derbi. Srdačan pozdrav!

90' + 1 prava šansa za "Lokose". Iz kornera je ubacio Ivanušec, Drožđek je pucao glavom, a Malenica na gol-liniji uhvatio loptu. 

90' igrat će se tri minute sudačke nadoknade vremena. 

87' posljednja izmjena kod Osječana. Izlazi Ćavar, ušao je Pilj. 

87' sada je pucao Uzuni, nije bio precizan. 

86' bilo je malo "bilijara" u gostujućem šesnaestercu, no loptu je Malenica uhvatio ispred gol-linije. 

80' dobru akciju domaćina slabim udarcem završava Božić. 

77' druga izmjena kod Lokomotive. Izlazi Kastrati, u igri je Božić. 

74' bilo je vrlo opasno pred vratima Osijeka. Malenica je refleksno sačuvao mrežu, lopta se odbila na peterac, a Škorić uklizavanjem spasio mogući pogodak. 

68' Jakić puca snažno iz daljine, ipak daleko od okvira vratiju. 

64' igru je napustio Datković, a ušao Drožđek. 

63' sada je još jednu priliku imao Tomelin, baš kao i u prvom dijelu. Opet je pucao glavom, a Grbić zaista krajnjim naporom spriječio novi pogodak Bijelo-plavih!

60' Osijek dolazi do izjednačenja! Loptu je Bočkaj s krilne pozicije ubacio pred vrata, Lončar je prebacio do Škorića koji je spretno zabio za 2:2!

60' 2:2 - ŠKORIĆ

58' izlazi Kamenar, ušao je Bočkaj. 

55' domaći su bili u kontri preko Krstanovića i Uzunija, srećom pa im je lopta pobjegla. 

53' Osječanima se večeras baš dogodio peh. Prvo isključenje igrača i primljeni gol u samom finišu prvog poluvremena, pa otvaranje drugog uz još jedan pogodak Lokomotive...

47' Odmah je Lokomotiva preokrenula rezultat u svoju korist. Karačić je centrirao, lopta je došla na drugu vratnicu do Lecjaksa koji puca i lopta se od lijeve vratnice odbija u mrežu za 2:1. 

47' 2:1 - LECJAKS

46' počinje drugi dio susreta. U svlačionici je ostao Henty, ušao je Lončar koji ide na upražnjeni lijevi bok. 

45' + 1 završeno je prvo poluvrijeme. "Lokosi" su poravnali rezultat u najgorem trenutku za Osječane. Tek što su ostali bez isključenog Janže, primili su pogodak u posljednjoj minuti. 

45' odmah je Lokomotiva stigla do izjednačenja. Ivanušec je visoku loptu poslao pred suparnička vrata, Krstanović je fino prenosi za Uzunija koji je prebacio Malenicu i izjednačio na 1:1. 

43' crveni karton za Janžu, Osijek ostaje s igračem manje. Osječki je branič visoko podignuo nogu i na tridesetak metara od vratiju prekršajem  zaustavio Jakića. 

42' snažno je pucao Ivanušec, još jednom Malenica dobro brani. 

40' prvu pravu šansu imala je i Lokomotiva. Ubacio je Karačić, a pucao Uzuni. Odličnom intervencijom iskazao se Malenica!

39' velika prigoda Osijeka! Kamenar još jednom ubacuje iz kuta, skače Tomelin i puca glavom, zamalo pokraj desne vratnice.

37' Karačić je zaradio javnu opomenu.  

35' Osijek je poveo! Kakav je to bio autogol domaćeg napadača Krstanovića! Kamenar je ubacio iz kornera, a Krstanović toliko nespretno zahvatio loptu čelom da je neobranjivo pogodio sam gornji desni kut za 0:1. 

35' 0:1 - KRSTANOVIĆ (autogol)

34' dobro je Tomelin proigrao Janžu u kaznenom prostoru, u posljednji trenutak spašava Karačić. 

31' Tomelin je "požutio".

24' Krstanović prenosi loptu glavom na peterac, Malenica je dobro reagirao ispred Uzunija. 

23' prvi pokušaj Lokomotive preko Kastratija koji baš i nije najbolje "zahvatio" loptu, pa je ona završila daleko od vratiju. 

22' žuti karton dobio je Uzuni. 

19' opet je Henty s loptom, snažno je pucao iskosa s desetak metara, u vanjski dio mreže. 

18' Henty se lijepo oslobađa svoga čuvara, ulazi u kazneni prostor s desne strane, možda i pod prekršajem nije uspio točno odigrati loptu u sredinu... 

14' sada je iz daljine probao i Boban, snažno je to učinio, lopta ide malo iznad grede. 

13' prvi ozbiljniji pokušaj i to gostiju preko Janže. Bio je to udarac s 25 metara, prilično neugodan, ali je Grbić dobro reagirao. 

10' vrlo mirnih uvodnih desetak minuta bez prilika. 

1' Počinje derbi u Kranjčevićevoj, Osječani su u svojoj crvenoj, gostujućoj kombinaciji. 

Glavni sudac je I. Bebek (Rijeka), dok su mu pomoćnici B. Zobenica (Velika Gorica) i V. Đurak (Sisak). 

"Lokosi" će istrčati u sastavu: Grbić, Kolinger, Majstorović, Karačić, Datković, Jakić, Ivanušec, Lecjaks, Uzuni, Kastrati i Krstanović. Na klupi su: Hendija, Hujber, Halilović, Drožđek, Babić, Božić i Burić. 

Za Bijelo-plave će igrati: Malenica, Škorić, Tomelin, Grgić, Janža, Ćavar, Pušić, Kamenar, Henty, Boban i Marić. Pričuve su: Santini, Lončar, Pilj, Lopa, Bočkaj, Špoljarić i Dugandžić. 

Osječanima je dan uoči utakmice iz kombinacija otpao Mudražija koji je ponovno osjetio bolove u preponskom dijelu. Jasno je da neće biti ni Hajradinovića zbog kartona, a Bočkaj se vratio među kandidate za momčad i svoju će priliku čekati na klupi. U redovima Lokomotive nema jednog od ponajboljih igrača, napadača Radonjića. 

Iako je kišovito teren ne bi trebao stvarati veće probleme akterima ove utakmice jer je travnjak hibridna kombinacija prirodne i umjetne trave s posve novom drenažom, tako da nema niti jedne "lokvice" na njemu.

Pozdrav iz kišnog Zagreba! Evo nas u Kranjčevićevoj ulici u iščekivanju derbija 15. kola HT Prve HNL između Lokomotive i Osijeka.