Trener bijelo-plavih svojim je igračima jasno ukazao na težak raspored koji slijedi bijelo-plavima, pa bodovi  protiv Slaven Belupa imaju veliku težinu

Trener osječkog nogometnog prvoligaša Ivo Šušak krajnje ozbiljno dočekuje predstojeći prvenstveni ogled s koprivničkim Slaven Belupom u Podravini. Iskusni stručnjak jako dobro zna kakav je ulog u igri, posebice u kontekstu rasporeda bijelo-plavih u nastavku sezone, pa je utakmica u Koprivnici označena jednom od najvažnijih do sada. Govoreći o načinu igre, Šušak je jasno dao do znanja da bi orijentacija na čuvanje vlastitih vratiju i defanzivan pristup, kakav je Osijek, primjerice, imao u Puli, bila voda na suparnički mlin...

"Ne možemo mi samo čekati i vrebati svoju šansu. Moramo ući u susret odlučni da zabijemo gol i tako se ponašati od prve do posljednje minute. Radili smo proteklih dana pojačano na treninzima i u podizanju tjelesne spreme i u nekim tehničkim stvarima i vjerujem da ćemo biti pravi, bez obzira što je kolega Čačić jako dobro posložio momčad Slaven Belupa", rekao je Šušak.

Spomenuo je osječki kormilar i neke bodove računice u idućim dvobojima, znajući da dolazi vrlo teška serija njegovim izabranicima:

"Iako nisam pobornik toga da unaprijed razmišljam o nekoliko sljedećih protivnika, ovaj puta sam održao sastanak s igračima i ukazao im na neugodnosti koje nas vrebaju u nadolazećim kolima. Od pet utakmica koje nam slijede, samo smo jednom domaćini, a sve ostale igramo u gostima. U tom smislu, jako je bitno da u Koprivnici nešto „uzmemo“. Doveli bismo se u vrlo tešku situaciju, ako iz dvoboja sa Slaven Belupom i Lokomotivom ne bismo osvojili barem dva boda."

Što se sastava tiče, Šušak se ponovno nije očitovao o početnoj jedanaestorici, ali je najavio da će od prve minute startati Bugarin Daniel Peev kojemu će to biti debi u dresu NK Osijeka:

"On je sada u značajno boljem stanju od onoga kada sam preuzimao momčad i kada je tek stigao u Gradski vrt. Neosporno je riječ o znalcu i treba nam njegova lucidnost i kreacija, posebno jer nema kartoniranog Jamaka i ozlijeđenog Škorića u sredini terena. Igrat ćemo s dva središnja napadača s jasnim ciljem da budem bolji od suparnika."

Na vratima će prvi puta u proljetnom dijelu sezone biti Filip Lončarić, budući da se Zvonimir Mikulić razbolio...

"Zanimljivo je da sam i kod bivšeg trenera Rukavine debitirao upravo u Koprivnici. Nerado se sjećam te utakmice jer nismo dobro prošli, iako smo uglavnom dominirali na terenu. Znamo da oni igraju čvrsto na svom terenu, pa im se moramo suprostaviti na isti način i onda vjerujem da neće biti previše problema", rekao je Lončarić na press konferenciji.

Na pitanje je li se osjećao malo i zapostavljeno, budući da je cijelo vrijeme na klupi, iskusni je vratar odgovorio:

"Nikome nije drago ostati u pričuvi. Sportaši smo i želimo igrati. No, bitno je dobro raditi i onda svoju šansu, kada se ukaže, što bolje iskoristiti."