Bilo je na terenu dosta toga što Osječanima nije išlo u prilog, ali su smogli snage izboriti važan bod.

Dojam – nisu ni jedni ni drugi preuzimali previše rizika u prvom dijelu utakmice. Osječani su ipak ušli s nešto više gasa, prilike su imali Henty i Tomelin, a kod domaćina je povremeno opasan bio nezgodni Uzuni. Da u nogometu ponekad padaju zaista neobični golovi vidjeli smo u trenutku kada je Krstanović, ničim izazvan, glavom poslao loptu u svoju mrežu. Nepredvidljivost svega što se može u trenutku dogoditi na terenu potvrdio je i izravan crveni karton Janži, što je bio ozbiljan hendikep za goste. Uz to je odmah uslijedio i primljeni pogodak u najgorem trenutku, a onda još i nova kapitulacija gotovo u prvom protivničkom napadu u drugom poluvremenu. Hrabrost i odlučnost Osječanima se isplatila izjednačujućim golom Škorića nakon čega je, ipak, najvažnije bilo zadržati bod, zasigurno vrijedan i poticajan u spomenutim, ne(p)retnim okolnostima…

Potez – Krstanovićev autogol je zasigurno bio lijep, samo što ga je napadač „Lokosa“ postigao na pogrešnoj strani matiravši svoga vratara. I to se ponekad događa, a mi ćemo za potez utakmice izdvojiti drugi pogodak Bijelo-plavih koji je bio iznimno važan jer je gostima osigurao remi u derbiju. Bočkaj je u 60. minuti dobro izveo korner s lijeve strane, Lončar je po tko zna koji puta ove sezone pokazao kako ima odličan „tajming“ za napadački skok, loptu je glavom usmjerio prema Škoriću, a ovaj s pet metara također glavom matirao Grbića. S čovjekom manje na travnjaku, Osijek je stigao do izjednačenja pola sata prije kraja susreta i više nije dopustio Lokomotivi da matira Malenicu koji se iskazao s nekoliko dobrih obrana.

Kapetan – nemoguće je ne izdvojiti Mileta Škorića i njegov doprinos ovom pozitivnom rezultatu naše momčadi. Ne samo da je zabio za 2:2, nego je kapetanski predvodio Osječane i još jednom pokazao kako se bori za boje svoga kluba. Toliko je puta odnosio loptu glavom i nogom ispred suparničkih napadača u svom šesnaestercu, uklizavao i prednjačio angažmanom, iskazao potrebnu mirnoću kada je trebalo „otupiti“ Lokomotivinu oštricu, a opet je imao dovoljno odlučnosti krenuti i u napad. Kranjčevićeva mu ove sezone očito „leži“ jer je nedavno na istom stadionu postigao važan pogodak i u ogledu s Rudešom. Stoga Škoriću pripadaju posebne čestitke i on je definitivno jedan od onih protagonista HNL-a koji zaslužuju posebnu pozornost.