U Gradskom vrtu i dalje vlada vrlo pozitivno ozračje i vjerujemo kako će ono biti takvo i nakon subotnjeg dvoboja.

Zadržali smo i nakon gostovanja u Kranjčevićevoj dobro ozračje u svlačionici i cijelome Klubu, što je vrlo bitno uoči novog derbija. Bod s Lokomotivom, svi smo zaključili, dobar je u kontekstu svega onoga što je pratilo tu utakmicu, da se više ne ponavljamo. Sada je na redu Rijeka koja u posljednje vrijeme, pod vodstvom novog trenera, ima uspješan rezultatski niz i sigurno će biti vrlo neugodan takmac u Gradskom vrtu.

Pritisak je normalan i u skladu s ambicijama

Riječani su u prošlom kolu nanijeli i prvi poraz Dinamu, približili su nam se na bod zaostatka i stoga se može zaključiti da međusobni dvoboj s njima slijedi baš u pravom trenutku. I to još na našem terenu. Pobjeda bi nam donijela novo odvajanje od zasigurno ozbiljnog konkurenta, a stvorili bismo si i odličnu atmosferu uoči srijede i još jednog iznimno važnog susreta koji nas očekuje u Kupu s Hajdukom. Stiglo je ono razdoblje u završnici polusezone kada nam je baš svaki susret, bez izuzetka, značajan i nosi određeni rezultatski pritisak. Uostalom, to je i normalno kada se boriš za mjesto u samome vrhu i ne skrivaš ambicije na oba domaća kolosijeka…

Izazov i za momčad i za navijače

U subotu u momčadi neće biti isključenog Janže kojega očekuje kazna od strane disciplinskog suca HNL-a. Na toj je poziciji Zekić u drugom poluvremenu ogleda s „Lokosima“ koristio polivalentnog Lončara i to se pokazalo dobrim rješenjem. No, postoje još neke kombinacije za idući vikend kada je riječ o pokrivanju lijeve strane terena. Što se tiče Mudražije, vidjet ćemo u kakvom će on biti stanju ovoga tjedna i hoće li moći konkurirati za ogled s aktualnim viceprvakom države. Svakako ohrabruje povratak Hajradinovića koji je morao propustiti susret s Lokomotivom, a neupitan je u udarnoj postavi Bijelo-plavih.

Nema dvojbe da je pred Osječanima još jedan pravi izazov i vjerujemo da tako razmišljaju i naši navijači te da će u većem broju doći u Gradski vrt.