Domagoj ističe kako se veseli subotnjoj utakmici i dvoboju protiv sve boljih i opasnijih Riječana.

Domagoj Pušić ustalio se u najboljoj jedanaestorici Bijelo-plavih kao pouzdani zadnji vezni. U toj ulozi iskusni „Puška“ ispunjava ono što od njega traži trener Zoran Zekić, a jasno je da će svoje mjesto u sastavu zauzeti i u predstojećem derbiju s Rijekom. Protivnik je to koji je Osječanima najbliži pratitelj na ljestvici, trenutno s bodom zaostatka.

Otkada ih je preuzeo Biščan činjenica je da još nemaju niti jedan poraz. No, i mi igramo dobro, a i mislim da smo trenutno bolji od njih, bez obzira na uspješnu seriju koju oni imaju. To znači da moramo ići na pobjedu, ističe Pušić.

Zadržati pobjednički mentalitet

Još ponešto je Domagoj rekao o Riječanima za koje smatra da će sve do kraja sezone Osijeku biti ozbiljan konkurent.

Oni su ozbiljna momčad, to nije nimalo upitno. Imali su razdoblje ove sezone kada ih baš i nije išlo, međutim, sada su se podigli pod vodstvom novog trenera. To predstavlja izazov za nas. Trebamo zadržati taj pobjednički mentalitet i krenuti po nova tri boda jer tako razmišljamo bez obzira na ime i snagu protivnika.

U riječkom sastavu u golgeterskoj formi je Čolak, a podigla se kompletna njihova momčad koja je u prošlom kolu nanijela i prvi poraz vodećem Dinamu…

Imali su tu rezultatsku krizu, sada su se stabilizirali. Pojedinačno je iskočio Čolak, no imaju oni još dosta istaknutih pojedinaca. Ipak, mislim da ne trebamo previše razmišljati o njima, nego o sebi i našem nastupu. Osobno se baš veselim subotnjem derbiju.

Potvrditi visoke ambicije

Susret ima višestruki značaj za Osječane jer im pobjeda može jako puno značiti ne samo u bodovnim smislu…

Nama je bitna ta borba za vrh. Četiri su se momčadi zgurale u samo tri boda razlike. Pobjedom nad Rijekom potvrdili bismo plasman u vrhu prvenstvene ljestvice te dobili značajan poticaj i za srijedu, odnosno kup-utakmicu s Hajdukom, ponovno u Gradskom vrtu.

Zanimljivo je podsjetiti da je Pušić jedno vrijeme svoje igračke karijere proveo u riječkom prvoligašu:

Bio mi je to prvi klub izvan Osijeka. Pamtim osvajanje Kupa Hrvatske, a u tih godinu dana, bez obzira što se baš i nisam naigrao, iskustva su mi bila pozitivna i mogu reći da mi je tamo zaista bilo lijepo.