Tekstualni prijenos derbi utakmice protiv HNK Rijeka. Utakmica počinje u 15 sati, a aktualnosti s utakmice vam donosi MMM.

OSIJEK - RIJEKA 1:2

90' + 5 utakmica je završila pobjedom Riječana. 

90+ 5 S. Lončar ne pogađa u kontri prazna vrata nakon što je i Malenica otišao u gostujući šesnaesterac... 

90+ 4 žuti karton dobio je Mamić. 

90' + 4 izlazi dvostruki strijelac Čolak, u igri je Escoval. 

90' + 2 ulazi Grahovac umjesto kapetana Gorgona. 

88' stopostotna prilika za Marića! glavom je iz blizine već svladao istrčalog Slugu, ali je S. Lončar ispred gol-linije spasio siguran pogodak!

82' Hajradinović je pucao s 19 metara, nije to bilo precizno. 

81' pucao je Boban, lopta od bloka završava u korneru. 

80' prva izmjena u riječkom sastavu. Na klupu odlazi Heber, ušao je Acosty. 

78' dvije prilike u istoj minuti za Riječane.  Prvo je udarac Kvržića obranio Malenica, a potom je Gorgon slabo pucao glavom, pa osječki vratar nije imao tešku zadaću. 

76' posljednja izmjena kod Osječana. Izašao je Ćavar, u igri je Špoljarić. 

71' žuti karton dobio je Ćavar. 

70' Kamenar je u vrlo izglednoj situaciji za udarac, ali je promašio loptu na desetak metara od Sluginih vratiju!

68' Čolak je ponovno u prigodi, pokušao je glavom, ali nije to bilo preopasno za Malenicu. 

67' Bočkajj centrira, Šorša puca glavom, ali Mamić loptu izbacuje dva metra ispred gol-linije. 

61' sada su gosti bili neoprezni pred svojim vratima, ali je Marić otišao previše u lijevu stranu da bi sasvim iskosa  uspio pogoditi mrežu...

55' druga izmjena kod Osijeka. Na klupu odlazi Mudražija, ušao je Bočkaj. 

54' Rijeka je preokrenula rezultat u svoju korist. Opet su gosti ubacili loptu iz kornera pred osječka vrata, okliznuo se Ćavar, što je iskoristio ubojiti Čolak i sa šest metara pogodio lijevi kut ponovno nemoćnog Malenice za 1:2. 

54' 1:2 - ČOLAK

53' Kvržić je pokušao glavom, lopta odlazi u korner. 

52' Mamić je pucao, Tomelin je spasio u bloku, baš kao i nekoliko sekundi kasnije kada je pucao Pavičić. 

48' Malenica još jednom spašava Bijelo-plave. Opet je Čolak uspio pobjeći Temelinu, ušao je s desne strane u šesnaesterac, ali mu je osječki "portir" skratio kut i spriječio najgore. 

46' počeo je drugi dio susreta uz jednu promjenu u sastavbu Osijeka. U svlačionici je ostao Pušić, u igri je Kamenar. Na tribini je 2.134 gledatelja. 

45' završeno je prvo poluvrijeme, šteta što su Osječani, baš kao i prošle nedjelje u Kranjčevićevoj, primili pogodak u posljednjim minutama. 

43' Rijeka je došla do izjednačenja. S. Lončar je izveo udarac iz kuta, Čolak je izmaknuo Tomelinu u kaznenom prostoru i glavom neobranjivo poslao loptu u lijevi kut za 1:1.

43' 1:1 - ČOLAK

40' Hajradinović je pokušao iz "slobodnjaka", nije bilo problema za Slugu. 

36' gosti su vrlo opasni u polukontrama i  kontrama. 

31' žuti karton dobio je Pušić. 

30' Kvržić centrira iz prekida igre, opet skače Heber i srećom ne pogađa okvir vratiju. 

26' na drugoj strani prijete i Osječani i to preko Mudražije čiji je udarac sa 18 metara Sluga uspio zaustaviti. 

25' nakon ubačaja iz prekida glavom je pucao Heber, lopta odlazi pravo u ruke osječkog vratara. 

22' još jedna velika prigoda za goste. Heber je pucao unutar šesnaesterca, Malenica je obranio i kratko odbio loptu do Čolaka. Napadač Rijeke je na samo par metara od gol-linije, ali je Malenica vrlo hrabrom reakcijom još jednom spasio svoju momčad!

21' sada su Riječani imali "zicer" preko Čolaka! Lopta mu je bila na nozi u idealnoj poziciji za udarac, a Malenica se ispružio i sjajnom intervencijom sačuvao mrežu!

19' još jedna opasna kontra Rijeke četiri na dva, ali je Kvržić prebrzo pokušao proigrati nekoga od utrčavajućih suigrača i prigoda odlazi u nepovrat. 

18' Raspopović ubacuje s desnog krila, dobra je to bila situacija za Kvržića koji sa 11-12 metara puca iznad grede. 

8' Osijek je rano došao u vodstvo! Katastrofalno je pogriješio Mamić koji je imao loptu u nogoma i onda je krajnje neoprezno dodao Šorši koji je bio u punom trku. Kada mu je Sluga krenuo u susret, Šorša je majstorski prevario suparničkog vratara i poslao loptu u desni kut za 1:0. 

8' GOOOOOOL 1:0 - ŠORŠA

1' odmah su gosti zaprijetili preko Hebera i Gorgona, ovaj potonji se našao u petercu, ali iskosa s lijeve strane i Malenica je već u prvom kontaktu s loptom dobro reagirao. 

Utakmica je počela, sretno Bijelo-plavi! Sudac je Zebec (Varaždin), a njegovi pomoćnici B. Križarić (Čakovec) i J. Crnčić (Vrbovec). Imamo i dvojicu dodatnih pomoćnika, to su I. Križarić (Čakovec) i D. Mlakar (Zagreb). 

Evo i sastava Rijeke: Sluga, Punčec, Župarić, Raspopović, Mamić, Pavičić, S. Lončar, Gorgon, Kvržić, Čolak i Heber. Pričuve su: Pandur, Čanađija, Acosty, Grahovac, Pavelic, Puljić i Escoval. 

Za Osijek će igrati: Malenica, Šorša, Škorić, Tomelin, D. Lončar, Pušić, Ćavar, Mudražija, Hajradinović, Boban i Marić. Na klupi su: Santini, Kamenar, Bočkaj, Špoljarić, Grgić, Pilj i Šutalo. 

U osječkim redovima, osim kažnjenog Janže, nema ni bolesnog Hentija, dok se Mudražija uspio oporaviti i zauzima svoje mjesto u momčadi. Kod Riječana nema "požutjelog" Zute. 

Hladno je danas u gradu na Dravi, trenutna temperatura iznosi -1 Celzijev stupanj. Iščekujemo početak derbija između Osijeka i Rijeke.