Dugo već, još od 1. rujna, Bijelo-plavi nisu slavili u Gradskom vrtu, a puni plijen bi im sada jako dobro došao...

Dugo već Bijelo-plavi čekaju na pobjedu u Gradskom vrtu. Točno tri mjeseca, od prvenstvenog ogleda s Lokomotivom koji je odigran 1. rujna (2:1). Nakon toga smo na domaćem terenu imali nesretan poraz od Gorice (0:1) i izgubljeni derbi s Dinamom (0:2), a između i poslije toga veliku seriju gostujućih utakmica, pa se vrlo rijetko igralo na našem stadionu.  Došlo je, dakle, vrijeme i za pun pogodak na domaćem terenu i to prvog dana u prosincu, kada vrijeme i temperatura ne idu baš u prilog nogometašima i navijačima.

Pobjeći Riječanima na četiri boda

Stiže nam Rijeka, koja je rezultatski ponovno „nabujala“ otkako je kormilo preuzeo Igor Bišćan. Ne znaju Riječani za poraz pod njegovim vodstvom, pa su nam ozbiljno za petama, s bodom zaostatka na prvenstvenoj ljestvici. I ta činjenica dodatno pojačava ionako veliku želju Osječana da ostvare maksimalan učinak u subotnjih 90 i nešto više minuta. Lijepo bi se bilo odvojiti od izravnog konkurenta i pobjeći mu na četiri boda te se iznova vratiti na drugo mjesto, budući da Lokomotiva u ovom kolu nije uspjela svladati Slaven Belupo (1:1).

Ohrabruje širok igrački kadar

Dan uoči osječkog derbija još se nije znalo tko će sve biti spreman, a tko ipak neće konkurirati za momčad našeg prvoligaša. Nažalost, takva nam se situacija ponavlja iz utakmice u utakmicu, pa ni danas nećemo imati priliku vidjeti kompletan Osijek. No, ono što nas veseli i ohrabruje je spoznaja da nam je kadar puno širi od one, uvjetno rečeno, najbolje jedanaestorice. Stoga vjerujemo da će i oni koji ove subote budu na terenu uspješno odraditi zadaću i dati svoj doprinos pobjedi koju priželjkujemo. Neka Škoriću i suigračima u tome pomognu i navijači jer je uz njih uvijek i ljepše i lakše. Vidimo se u Gradskom vrtu!