Miljenik svih u Gradskom vrtu, kao i navijača Bijelo-plavih, ima poseban status u momčadi Bijelo-plavih.

Kapetan naše momčadi i miljenik osječkih navijača, Mile Škorić ove nedjelje obilježava značajan jubilej. Naime, u susretu s Goricom najuniverzalniji prvotimac Bijelo-plavih odigrati će svoju 200. utakmicu za Bijelo-plave. Mile je do sada 172 puta nastupio u HNL-u, 16 susreta je odradio u Kupu Hrvatske dok je u kvalifikacijama za Europsku ligu 11 puta bio u sastavu Osijeka.

Debitirao prije više od 10 godina

Debitirao je 22. ožujka 2008., dakle, prije više od deset godina. Tada ga je trener Ilija Lončarević kao golobradog mladića uveo u igru u posljednjim minutama prvenstvenog dvoboja protiv Zadra u Stanovima koji je završio remijem 1:1. Nešto kasnije, 23. listopada 2010., zabio je i svoj prvi prvoligaški pogodak i to na gostovanju kod Rijeke. Osijek je na Kantridi slavio s uvjerljivih 5:1, a Škorić je bio strijelac u 90. minuti. Nakon odlaska u Zagreb gdje je bio izvan prvoligaške pozornice, u Gradski vrt se vratio u sezoni 2013/2014. i postao standardan.

„Katica“ za sve s kultnim statusom

Godinama je stalno među onima koji su nositelji igre našeg prvoligaša. I igra po potrebi gotovo na svim pozicijama, ispunjavajući sve što se od njega traži. Nedavno je Zoran Zekić pred novinarima rekao kako svi u osječkoj svlačionici trebaju „stati mirno“ kada u nju ulazi Mile Škorić, jasno dajući do znanja koliko ga respektira i što misli o svom stožernom igraču. Na isti način reagira i Kohorta, kao i svi ostali navijači, pa je 27-godišnjak iz Starih Mikanovaca zaslužio kultni status u redovima Osijeka. Stručnjaci i poznavatelji nogometa će zaključiti da je svakako jedan od najboljih stopera u Ligi, pa mu možda i odigrana utakmica protiv Meksika u dresu A reprezentacije Hrvatske (Los Angeles, 28. svibnja 2017.) neće ostati i jedina u dresu s državnim grbom…