Naš je trener mogao biti posve zadovoljan jer su Bijelo-plavi nadigrali domaćina i zaslužili vrlo vrijednu pobjedu.

Osijek je na još jednom gostovanju bio uspješan, pa je Zoran Zekić imao puno razloga za zadovoljstvo pred novinarima na press konferenciji. Svi su zaključili da pobjedi Bijelo-plavih nema nikakve zamjerke, naprotiv, da su gosti zavrijedili osvojene bodove.

Čestitam svojim igračima na zasluženoj pobjedi, ali i Gorici koja nam je pružila jak otpor. Bila je to vrlo zanimljiva, prava prvenstvena utakmica u dosta dobrom ritmu, rekao bih i kvalitetna. Energetski je naša momčad odgovorila bolje nego prije nekoliko dana, u drugom poluvremenu ogleda s Hajdukom na što nas je i protivnik natjerao. Nije se lako vratiti kada gubiš, mi smo u tome uspjeli, što pokazuje i karakter. Tijekom odmora između dva poluvremena dogovorili smo se da nastavimo raditi ono što smo od neke 20. minute pokazivali na terenu, stvarati „trokute“ i višak na njihovoj polovici i često smo uspjevali u tome. Domaćin se prilično ispuhao u prvom dijelu susreta i više se nije uspio vratiti.

Morao se tražiti proboj preko bokova

Taktički su Osječani imali jasan plan prije početka utakmice, ali im je trebalo dvadesetak minuta da preuzmu potpunu inicijativu i diktiraju ritam susreta…

Tražili smo od naših krilnih igrača da drže širinu kako bi omogućili Mariću da koristi taj prostor između njihovih linija. Treba znati da je Gorica disciplinirana momčad koja zna stati s desetoricom igrača iza lopte i onda ih, naravno, nije baš lako probiti. U takvim okolnostima mora se igrati preko bokova, nije to nikakva posebna mudrost, to je jednostavno nogometna zakonitost.

Trenerove pohvale Alenu Grgiću

Jedno od novinarskih pitanja odnosilo se na igru Alena Grgića koji je bio strijelac pobjedonosnog gola, a i neutralizirao je opasnog Atiemwena na svojoj strani:

To je ono što cijelo vrijeme očekujem od njega, u većini utakmica. Nema razloga da ostane suzdržan jer ima sve preduvjete da nam bude jedan od najboljih igrača. Samo mora imati malo više samopouzdanja iako stvarno ne znam zašto ga nema jer je kod mene cijelo vrijeme standardan. Ovaj puta je stvarno napravio ono što smo od njega tražili, a zabio je i prekrasan pogodak.

Čula se i među izvjestiteljima konstatacija kako je ovo, nakon eliminacije Hajduka iz Kupa, još jedan podjednako važan trijumf osječke momčadi…

Slažem se s takvim razmišljanjem. Protiv vrlo neugodnog i rasterećenog protivnika ovo je iznimno bitna pobjeda. Možemo reći da su to dvostruki bodovi. Sada se trebamo maksimalno koncentrirati na domaći ogled s Interom, dobro se pripremiti za tu utakmicu kako bismo na zimsku stanku otišli u što boljem raspoloženju.

Jakirović: Nismo više mogli odgovoriti…

Trener Gorice Sergej Jakirović je čestitao gostima, a pohvale je, unatoč porazu, imao i za svoju momčad:

Bila je dobra utakmica, puna ritma, dinamike i čvrstine. Žao mi je zbog poraza jer smo pružili maksimum na terenu. No, nismo uspjeli odgovoriti na bolju igru Osijeka tamo negdje od sredine prvog poluvremena, kada su nas počeli pritiskati. Gosti su ubrzali protok lopte, došli su do izjednačenja i to mi je najviše žao da minimalnu prednost nismo zadržali barem do odlaska na odmor. Ovaj poraz nas ne smije uzdrmati jer i dalje možemo reći da imamo odličnu polusezonu.