Zadnji je puta jedan nogometaš Osijeka bio trostruki strijelac u Gradskom vrtu prije više od 11 godina...

Mirko Marić nas je svojim učinkom u susretu s Interom natjerao da se malo vratimo u prošlost kako bismo se prisjetili koji je nogometaš Osijeka zadnji puta uspio postići tri pogotka u Gradskom vrtu. U našim zabilješkama pronalazimo da je to bilo 29. rujna 2007. kada je to uspjelo sadašnjem treneru osječke pionirske momčadi Vedranu Nikšiću. Bijelo-plavi su na domaćem terenu igrali s Međimurjem iz Čakovca.

Rezultat je bio 4:0 za tadašnje izabranike Ilije Lončarevića. Nikšić je doveo domaćina u vodstvo u 19. minuti, potom je suparničku mrežu u 42. pogodio i Pavličić, da bi Vedran u drugom poluvremenu „dokrajčio“ Čakovčane. Za Osijek su igrali: Skender, V. Babić, I. Smoje, J. Pranjić, Višević, A. Vitaić, Lončarević, Dinjar (Todorčev), Šolić (Stranatić), Pavličić (Knežević) i Nikšić. 

Marić je i u Kupu zabio „tricu“

A prije Marića, „tricu“ je zabio – Marić. Bilo je to u jesen 2017. godine, u natjecanju za Kup Hrvatske. Osječani su u okviru šesnaestine finala igrali protiv trećeligaša Nehaja u Senju kojega su lako svladali sa 6:0. Mirko je na terenu proveo svih 90 minuta i polučio polovicu golova (26., 62. i 87. minuta).

Ako ćemo uzeti u obzir posljednjih pet godina i sve službene nastupe NK Osijek, sjećamo se da je Aljoša Vojnović zabio hat-trick 1. ožujka 2015. kada smo slavili protiv Zagreba u Kranjčevićevoj s uvjerljivih 4:0. Prvi je gol namjestio Peroševiću u 37. minuti, a onda bio trostruki strijelac u drugom dijelu susreta  zabijajući u 59., 68. i 82. minuti. Bilo je, dakle, 4:0 za Osijek za čijim je kormilom tada bio Ivo Šušak. Sastav je izgledao ovako: Mikulić, Matas, Laštro (Platero), Bralić, Barišić, Vukobratović, Jamak, Šorša, Škorić (Čuljak), Vojnović i Perošević (Mešanović).