Naš je napadač potencirao odličan nastup cijele momčadi koja je i njemu omogućila da se posebno istakne.

Ne događa se baš tako često na hrvatskim prvoligaškim travnjacima da netko postigne tri pogotka na jednoj utakmici. Uspjelo je to u nedjelju Mirku Mariću koji je sudjelovao i kod onog gola kada je dosuđen kazneni udarac za Osječane.

Nismo mogli ni poželjeti bolji oproštaj od polusezone i naših navijača. Mislim da smo pokazali karakter jer nije bilo lako u proteklom razdoblju. Više od šest mjeseci smo u pogonu, znali smo da nas čeka još samo jedna utakmica i mislim da smo stvarno odigrali na vrhunskoj razini. Sada svi, zajedno s navijačima, možemo otići na zasluženi odmor.

Veliki skok na listi strijelaca

Nije želio Mirko isticati svoj osobni učinak s kojim je dospio na drugo mjesto ljestvice strijelaca HNL-a, zajedno s riječkim Brazilcem Heberom. Obojica su postigla po devet golova, samo jedan manje od Interova kapetana Andrića koji predvodi tu listu…

Prije svega to ne bi bilo moguće bez mojih suigrača koji su zaista bili odlični. Ja sam napadač, bio sam najčešće pred suparničkim vratima, a imao sam i dosta prilika. Ovo je prije svega timska pobjeda, za koju smo svi podjednako zaslužni.

Na kraju je Marić još jednom zahvalio Kohorti i svim drugim vjernim navijačima Osijeka koji su u nedjelju došli na utakmicu i pružili potporu Bijelo-plavima u završnom dvoboju ove, za njih, vrlo uspješne jeseni.