Gospodin Josip Stranjak nije se odvajao od lopate cijelo vrijeme zajedničke akcije koja je odjeknula u javnosti.

Mnogi su mediji prenijeli fotografije i video zapise s nedjeljne jutarnje akcije čišćenja snijega s travnjaka u Gradskom vrtu. Angažman navijača, klupskih djelatnika i mladića iz Škole nogometa zadobio je simpatije i pohvale sa svih strana, a zahvalu svima koji su odradili posao s lopatom u rukama uputili su i nogometaši Osijeka i njihov trener Zoran Zekić. Teren je bio sasvim pogodan za igru, bolji zapravo teško da je i mogao biti u ovim zimskim uvjetima…

Raznolikost u godinama

Bitno je napomenuti da su nam se pridružili oni koji uistinu vole svoj klub, neovisno o godinama jer je bilo pripadnika raznih generacija, od osmoškolaca do umirovljenika. Jedan je naš sugrađanin ipak zavrijedio da ga posebno spomenemo među dvjestotinjak onih koji su uklanjali snježni pokrivač. Sa 76 godina najstariji je u toj vrijednoj ekipi bio gospodin Josip Stranjak, ogrnut šalom našeg prvoligaša, neumoran sve dok akcija nije uspješno završila.

Svaka čast i njemu i svima ostalima, njihove su zasluge u najuvjerljivijoj domaćoj pobjedi Bijelo-plavih također neupitne.