Osijek je drugi na tablici, izborio je i polufinale Kupa Hrvatske, najefikasniji je u Ligi, a i mladi su se afirmirali…

Samo jednom je NK Osijek u svojoj povijesti ostvario bolji prvoligaški plasman nakon prvog dijela sezone od ovoga kojega trenutno zauzima. Bilo je to u prosincu 2000., kada je naša momčad, pod vodstvom trenera Stanka Mršića i kapetana Damira Vuice, zaposjela prvo mjesto na ljestvici i kao jesenski prvak dočekala zimsku stanku i proljetni nastavak državnog prvenstva. Sada smo drugi i svakako se imamo čime pohvaliti. Tomu treba pridodati i plasman u polufinale Kupa Hrvatske u kojem Škorić i suigrači nastavljaju borbu za osvajanje trofeja.

Čak 14-orica među strijelcima!

Prije svega, Osječani igraju kvalitetan i dopadljiv nogomet. Njihovi nastupi nisu suhoparni, svaka je utakmica puna prigoda, a bez obzira što se često spominju promašaji pred suparničkim vratima, ostaje činjenica da je upravo naš prvoligaš – najefikasniji u HNL-u! Zabiti 38 golova u 18 nastupa je prosjek veći od dva po utakmici, što svakoga mora zadovoljiti. I nije pritom samo „pola tuceta“ protiv Zaprešićana utjecala na takvu učinkovitost jer je i prije tog ogleda Osijek prednjačio po broju postignutih pogodaka. Vrijedno je spomenuti i kako za Bijelo-plave ne zabijaju dvojica ili trojica igrača, nego ih se u listu strijelaca upisalo njih ukupno 14. I to svjedoči da imamo raznovrsnost i da opasnost ne dolazi samo od onih koji su već po „defaultu“ zaduženi za golove.

Mladi su opravdali očekivanja

Svakako ohrabruje i spoznaja da su svoju prvu prvoligašku polusezonu vrlo dobro iskoristili Danijel Lončar i Marin Pilj. Osjetili su što znači igrati na onoj razini, koju mladi igrači priželjkuju potpisivanjem prvih pravih ugovora. Ne samo da su se dobro snašli, nego su obojica pokazala da im je mjesto u svim Zekićevim kombinacijama i za nastavak sezone. Pridodat ćemo im i Josipa Špoljarića koji se iz B momčadi priključio kasnije, u završnici kalendarske godine i naznačio svoje golgeterske vještine, već iskazane u drugoligaškoj konkurenciji. Tu je i 18-godišnji Boško Šutalo, mladi reprezentativac koji je također debitirao, što je i drugim talentima iz naše Škole nogometa pokazatelj da se pozorno prati svačiji napredak…