Kormilar Bijelo-plavih iskazao je zadovoljstvo dosad ostvarenim, no na proljeće ambicije neće biti ništa manje, naprotiv!

Kormilar našeg prvoligaša Zoran Zekić polako privodi kraju kraći odmor kojega je imao nakon završetka polusezone. Proveo ga je u krugu obitelji, a u Gradskom vrtu će biti već sredinom ovoga tjedna kako bi sa svojim suradnicima sve precizno utanačio za skorašnji početak priprema. Što se tiče dosad odrađenog, uspješni je trener pozitivnim ocijenio učinak u proteklih šest mjeseci:

Ljudi u Klubu iskazali su zadovoljstvo, logično je da sam i ja zadovoljan jer ima dosta razloga za takvo raspoloženje. Dakako da je to prije svega plasman na tablici jer smo jesen okončali na drugoj poziciji, također je bitan, pa i prioritetan bio plasman u polufinale Kupa Hrvatske. I neki su statistički podaci vrlo pozitivni, primjerice oni koji se tiču broja postignutih golova. Najefikasnija smo momčad HNL-a i to ne za gol ili dva, svakako treba respektirati tih 38 postignutih pogodaka. Općenito govoreći, mislim da smo većinu utakmicu odigrali dobro, a tek u nekima podbacili.

Već smo pobjeđivali u Maksimiru...

Što se tiče ambicija u drugoj polusezoni, one su prisutne na oba kolosijeka i Osijek će svakako nastojati dogurati što dalje...

Trenutno smo drugi, željeli bismo tu poziciju i zadržati ispred konkurenata koji su kvalitetni i sigurno imaju slične planove. Gledajući prema broju utakmica u jednom natjecanju, trofej je ipak lakše osvojiti u Kupu. Znate da smo  u polufinalu izvukli Dinamo i to još na njegovom terenu, međutim, ne odustajem ni ja ni moji igrači od borbe za finale. Već smo pobjeđivali u Maksimiru, nadam se da možemo to ponoviti i u travnju.

Provjereni veznjak bi dobro došao

S kojim će igračkim kadrom Osijek dočekati nastavak natjecanja još nije sasvim definirano. Mogući su i neki odlasci, dakako i dolasci, o čemu se zasad ne govori konkretnije.

U tom dijelu posebno su angažirani Alen Petrović i Marin Skender. Dakako da pričamo na tu temu, pratimo tržište i pokušavamo nešto napraviti. Uglavnom govorimo o kvalitetnom, provjerenom veznjaku koji bi nam dobro došao. Tko bi to mogao biti, Klub će objaviti kada za to dođe vrijeme, odnosno ako se razgovori uspješno privedu kraju.

Popuna s igračima iz B momčadi

Pripreme startaju u subotu, 5. siječnja, a svlačionica će, barem u uvodnoj fazi rada, biti prilično ispunjena...

Uvijek je tako na pripremama. Želimo svima dati pravu šansu, vidjeti ih i na treninzima i na utakmicama, a to se posebno odnosi na igrače koje ćemo priključiti iz naše B momčadi. Bit će ih više jer su to zaslužili svojim dobrim nastupima u drugoligaškim utakmicama. S druge strane, u kadru neće biti nekih pojedinaca koji su jesenas bili s nama, no o tomu ćemo kada počnu pripreme. Na kraju svima želim sretnu i uspješnu Novu godinu, a osobno bih se najviše razveselio ako bismo sezonu završili s osvojenim trofejom i to mi je posebna želja, kao i našim navijačima.