Na put je krenulo 26 igrača, kojima će se nešto kasnije u Rovinju priključiti Brazilci Tomelin i Talys.

Rano jutros (nedjelja) osječka nogometna ekspedicija krenula je put Malog Lošinja gdje će odraditi uvodnu fazu priprema za nastavak sezone. Na put je otišlo 26 igrača, a mjesta u klupskom autobusu zauzeli su: Marko Malenica, Krševan Santini, Ivica Ivušić, Marijan Antolović, Mile Škorić, Danijel Lončar, Stjepan Radeljić, Boško Šutalo, Ricardo Bagadur, Erik Janža, Luka Marin, Alen Grgić, Marijan Ćavar, Domagoj Pušić, Robert Mudražija, Marin Pilj, Karlo Kamenar, Dmytro Lopa, Petar Bočkaj, Gabrijel Boban, Haris Hajradinović, Josip Špoljarić, Ezekiel Henty, Marko Dugandžić, Mirko Marić i Muzafer Ejupi. Suigračima će se u drugom dijelu priprema, koji će biti odrađen u Rovinju, pridružiti Brazilci Gutieri Tomelin i Oliveira Talys.

Osnažen je i stručni stožer

Stručni stožer Bijelo-plavih nikada nije bio brojniji na jednim pripremama. Predvodi ga, dakako, glavni trener Zoran Zekić, uz kojega su njegovi pomoćnici Ronald Grnja, Mario Kuić i Domagoj Malovan, a naknadno će se priključiti Ivo Smoje. Kondicijskom treneru Marinu Vučku pridodan je i Hrvoje Bradašić koji je jedno vrijeme radio u vinkovačkoj Cibaliji, a pojačanje su dobili i fizioterapeuti Milan Marković i Frano Dušić uz koje je sada i Nikola Grgić iz Škole nogometa. S Osječanima će cijelo vrijeme biti i dr. Nikica Tole koji je kompletirao liječnički dio logistike, a neizostavni su ekonomi Goran i Željko Vincek. Uz momčad su, kao i uvijek, tehnički direktor Hrvoje Barišić i sportski direktor Alen Petrović te Mario Mihić zadužen za odnose s javnošću.

Serija provjera slijedi u Rovinju

Predviđeno je da Osijek na Jadranu odigra šest pripremnih ogleda i jedan uvodni, ujedno i jedini na Malom Lošinju protiv tamošnjih nogometnih amatera i to posljednjeg dana priprema na tom kvarnerskom otoku, znači 12. siječnja. Ozbiljnije provjere i kvalitetnije protivnike Zekićeva momčad imati će tijekom boravka u Rovinju. Prvo će 16.1. odmjeriti snage s protivnikom iz Kine ili Slovenije što će biti definirano idućih dana, a tri dana kasnije slijedi dvoboj protiv slovenske Gorice. Tijekom 23.1. bit će upriličene dvije provjere: prije podne će se igrati s mađarskim drugoligašem Duna Aszfaltom, a poslije podne će Osječane testirati slovenski prvoligaš Domžale. Dvostruki program Osijek će imati i završnog dana priprema, 26. siječnja. Prvo će odmjeriti snage s još uvijek nepotvrđenim klubom iz Slovačke, Slovenije ili Češke, da bi na povratku u Slavoniju seriju kontrolnih utakmica završili ogledom s riječkim trećeligašem Orijentom na Krimeji.