Osijek je u ozbiljnim pregovorima s nekolicinom igrača, a i za naše prvotimce na tržištu postoji veliko zanimanje…

Najčešće se tijekom svakog prijelaznog roka u našem kolektivu traži sportskog direktora Alena Petrovića. Svakodnevno ga zovu menadžeri, razni nogometni posrednici, znani i neznani, a jasno je da je i medijski puno eksponiraniji nego tijekom natjecateljske sezone. Kao što rekao prije nekoliko dana na press konferenciji u Gradskom vrtu, Klub će biti tržišno aktivan u vrijeme zimske stanke, a prvo je trebalo riješiti status nekih ključnih prvotimaca…

Izuzetno sam sretan da nam se događaju ovakve stvari poput produženja ugovora sa Škorićem i Malenicom. Naravno da svi igrači razmišljaju o rješavanju egzistencije tijekom karijere, ali su oni prepoznali dugoročni projekt i spoznali u kakav klub izrasta NK Osijek. Bit će novih potpisa i produženja ugovora, do kraja ovoga mjeseca, najavljuje Petrović.

Razgovori idu u dobrom smjeru

Novih lica u redovima Bijelo-plavih zasad nema, no to je samo privremeno. Izvjesno je da će Osječani nekoga dovesti, a kriteriji za ulazne transfere su otprije dobro poznati.

Fokusirani smo na istinska pojačanja i radimo na tomu da nam tijekom siječnja dođu dva-tri igrača koji bi svojom kvalitetom i iskustvom zadovoljila profile koje tražimo. Ne mogu više otkriti od toga da su određeni pregovori u završnoj fazi, no moramo znati da tim igračima Osijek nije jedina opcija jer imaju još ponuda. Osim toga, ugovorno su vezani za svoje klubove čiju suglasnost također moramo dobiti. Razgovori idu u dobrom smjeru i vjerujem da ćemo neke od njih uskoro finalizirati. Znam da nam je trener nestrpljiv, bio bih i ja najsretniji da to možemo žurno sve riješiti i da su pojačanja već s nama, ali moramo pričekati.

„Nemamo previše stranaca“

I sportski direktor je ponovio ono što je izjavio trener Zoran Zekić, kada je riječ o profilima igrača koji su Osijeku trenutno najpoželjniji…

Nije tajna da se želimo prvenstveno pojačati u veznom redu, tražeći organizatora igre, playmakera, eventualno i krilnog napadača ako bi nas netko, možda, ove zime napustio. Nekako se to medijski najmanje spominje, ali bih naglasio da smo zadovoljni kvalitetnom igračkog kadra kojega sada imamo. Međutim, želimo napraviti dodatni iskorak i stoga razmišljamo o pravim pojačanjima. Primarna nam je želja dovesti domaće igrače, no ako se ukaže prava prilika i za nekoga izvan Hrvatske, zašto je ne bismo iskoristili. Nemamo mi previše stranaca, neki drugi klubovi ih imaju puno više od nas.

Svakodnevni interes za igrače Osijeka

Što se tiče mogućih odlazaka, tržište dosta toga diktira. Ako bi netko eventualno i odlazio iz Osijeka, Klub će zasigurno pronaći svoju računicu u eventualnoj prodaji nekoga iz aktualnog kadra.

Postoji ogroman, svakodnevni interes za naše aktualne prvotimce. Rekao sam u šali da za neke među njima i sakrivamo ponude, a u tome ima i istine. Stvarno bi morala doći neka iznimno povoljna, službena ponuda za nekoga od njih da bismo reagirali. Uostalom, prijelazni rok u Hrvatskoj službeno još nije ni počeo, a i potrajat će do sredine veljače, tako da nije realno očekivati da se sve izdogovara i završi u pregovorima za svega nekoliko dana, zaključio je Petrović.