Dr. Nikica Tole vodi brigu o općem stanju igrača, Hrvoje Bradašić o kondiciji, a Nikola Grgić je fizioterapeut.

Puno je igrača na pripremama Bijelo-plavih i o njima kvalitetno treba voditi računa ne samo kada su treninzi u pitanju, nego i rekuperacija, odnosno kvalitetna regeneracija nakon trenažnih aktivnosti. Također, itekako je važno imati i stručne ljude svakodnevno na usluzi kada je riječ o tretmanu ozlijeđenih i onih koji se tek uključuju u treninge, pa i o samoj prevenciji ozljeda. Stoga ćemo ove redove posvetiti trojici novih ljudi koji odnedavno skrbe o našim prvotimcima…

Svakodnevni nadzor nad igračima

Voditelj medicinske službe dr. Nikica Tole (37) je na dnevnoj bazi preuzeo brigu o zdravstvenom stanju i svemu što je vezano uz poteškoće koje zahtjevaju liječnički tretman. Dakako da je pritom vrlo važno dijagnosticirati problem te pravodobno i stručno reagirati kako nam igrači ne bi duže vrijeme izbivali iz procesa.

Tole je završio medicinski fakultet u Osijeku, a sada je specijalizant sportske medicine kojemu preostaje još specijalistički rad. Što se sporta konkretno tiče, skupljao je iskustvo u vrlo kvalitetnoj Školi nogometa splitskog Adriatica, a ima staža i u Hajduku. Za nas je vrlo bitno da je svaki dan i na svakom treningu uz momčad i da u svakom trenutku može reagirati.

S njim i našim dugogodišnjim klupskim liječnicima, doktorima Ragužem i Lovrićem, NK Osijek zaista ima kvalitetno pokrivenu medicinsku službu. Ipak se nadamo da nitko od njih neće imati baš previše posla u nastavku sezone…

Dvojac od značajne pomoći

Hrvoje Bradašić (26) u Gradski vrt je stigao iz vinkovačke Cibalije, a prije toga je radio i u Hajdukovoj omladinskoj školi. Riječ je o mladiću iz Strizivojne koji je zadužen za kondicijski dio priprema, rad u fitnessu kao i s ozlijeđenim igračima, odnosno rekovalescentima. Od značajne je pomoći kolegi Marinu Vučku s kojim već ima iskustva po pitanju suradnje, što im obojici olakšava posao u osječkom prvoligašu.

Dobili smo i trećeg fizioterapeuta koji radi s prvom momčadi. To je Nikola Grgić (30), naš sugrađanin koji ima nešto više od dvije i pol godine staža među Bijelo-plavima, budući da je dosad radio u Školi nogometa. Prije nego li je uključen u Zekićev stožer, vodio je brigu o juniorima NK Osijek. Dakako da je njegov angažman barem malo rasteretio Milana Markovića i Franu Dušića koji već znaju kako funkcionira svaki mišić nogometaša Osijeka i što svaki od njih pojedinačno treba da bi bio sasvim „fit“ i spreman za rad i utakmice.