Mladi napadač neće odmah nastaviti karijeru u portugalskom prvoligašu nego je do ljeta, navodno, posuđen Rudešu.

Mladi napadač OsijekaTomislav Štrkalj, raskinuo je ugovor s Bijelo-plavima i potpisao za portugalski Rio Ave. Ovaj rođeni Zagrepčanin, koji je prošao mlađe kategorije našeg prvoligaša, imao je priliku zaigrati na prvoligaškoj sceni i u dresu Osijeka i u momčadi Cibalije. Jesenas je, računajući sva natjecanja, nastupio osam puta i pritom postigao jedan gol, u Kup utakmici protiv Zagorca u Krapini. Štrkalj neće ostati u Portugalu nego je, kako kruže informacije, posuđen zagrebačkom Rudešu do kraja ove sezone. Naš će Klub za njega dobiti pripadajuću odštetu, a dogovoren je i postotak od idućeg transfera. Inače, za Rio Ave već igra jedan bivši osječki prvotimac. Riječ je o Nikoli Jamboru koji je od ljeta prošle godine u redovima portugalskog prvoligaša.

Neizvjesnost oko Stavitskog i Pervana

Još je neizvjesno gdje će karijeru nastaviti još jedan mladić koji je jesenas bio u osječkoj svlačionici. Timo Stavitski trenutno je s reprezentacijom Finske U-19, a za koji bi dan trebalo biti jasnije kojim će putem krenuti. Finac ima važeći ugovor s francuskim Caenom, kod nas je bio na posudbi, međutim, nije se uspio nametnuti. Odigrao je samo jednu utakmicu i to u Kupu protiv Zagorca dok u HNL-u nije ulazio s klupe, kada je bio među kandidatima za momčad. Malu je minutažu imao i Marko Pervan koji je također u potrazi za novim angažmanom. Devet je puta participirao na terenu otkako je dres Cibalije zamijenio Osijekovim. Uglavnom je to bila vrlo skromna minutaža u finišu utakmica, a samo je jednom igrao u početnoj jedanaestorici, prošle sezone s Lokomotivom u Gradskom vrtu. Ove je natjecateljske godine postigao jedan pogodak, baš kao i Štrkalj, na gostovanju u Krapini.

I Šorša u iščekivanju novog angažmana

Za Pervana su zainteresirani neki hrvatski klubovi, ponude mu stižu i iz Bosne i Hercegovine, a zanimanje za njega postoji i u Mađarskoj. Izvjesno je da u Osijeku neće dočekati proljetnu polusezonu, baš kao ni iskusni Tomislav Šorša. I u njegovom slučaju postoji nekoliko opcija, svaka s nekim svojim prednostima i nedostacima, pa odluku još nije donio. Možda je ipak najbliže Mađarskoj, odnosno jednom od klubova koji imaju usku suradnju s Bijelo-plavima. Naime, i Šorša rješenje traži u dogovoru s Osječanima.