Bijelo-plavi su četvrtoligaša Grobničana svladali sa 7:0, a sve su pogotke postigli u drugih 45 minuta.

Nogometaši Osijeka odigrali su svoju prvu kontrolnu utakmicu na drugom dijelu priprema koje odrađuju u Rovinju. U Mavrincima im je protivnik bio domaći četvrtoligaš Grobničan kojega su Bijelo-plavi svladali sa 7:0. Zanimljivost ovoga dvoboja je svakako u činjenici da je gostujuća momčad sve pogotke postigla u drugom polulvremenu, dok su u prvom mreže ostale netaknute! U dvije-tri šanse našao se Špoljarić, „zicer“ je propustio Radeljić, a pravu prigodu za domaćina imao je Pilčić.

Raspucani Osječani u drugom dijelu

I onda je krenula serija golova u nastavku. Prvi je zabio Henty u 47. minuti, u 55. je bilo 0:2 uz pogodak Pilja, samo dvije minute kasnije strijelac je bio Marić, a krasno je loptu u mrežu iz slobodnog udarca smjestio Bočkaj u 62. minuti. U 66. već je bilo 0:5 kada je precizan opet bio Henty, ovaj puta vrlo lijepo glavom. Škorić je iz voleja atraktivno svladao domaćeg vratara, da bi u 88. minuti „točku na i“ stavio Marić svojim drugim pogotkom. Mogao je Osijek i uvjerljivije slaviti jer je prigoda bilo još, no pokazao se prvoligaš u tom drugom dijelu u odličnom izdanju, pa su Zekićevi igrači bili često nagrađeni i pljeskom s tribina.

S dvije različite jedanaestorice

U prvom poluvremenu gosti su igrali u sastavu: Ivušić, Lončar, Radeljić, Šutalo, Bagadur, Marin, Ćavar, Kamenar, Lopa, Boban i Špoljarić. U drugih 45 minuta na terenu su bili: Santini, Škorić, Tomelin, Grgić, Janža, Pušić, Pilj, Bočkaj, Dugandžić, Henty i Marić.

Sljedeću provjeru Osječani će imati u subotu u Rovinju sa slovenskom ND Goricom.