Kleinheisler je brzo postao svjestan da se od njega puno očekuje i spreman je dati sve od sebe da bi se i kod nas dokazao.

Stigao je László Kleinheisler među Osječane i odmah došao „u ruke“ kondicijskim trenerima Marinu Vučku i Hrvoju Bradašiću koji su s njim odradili prva testiranja. Kako su nam obojica rekli, očito je riječ o pravom profesionalcu, pa se čini izvjesnim da mu neće trebati puno vremena kako bi dosegnuo svoju optimalnu razinu. No, kako to da je izabrao Osijek i odlučio doći u HNL?

Hrvati igraju odličan nogomet! Reprezentacija vam je bila sjajna na Svjetskom prvenstu, a imate i jake klubove. Eto, Astanu u kojoj sam dosad bio baš je eliminirao Dinamo Zagreb u kvalifikacijama Lige prvaka, a Osijek je, vidim, odmah iza Dinama na tablici. Naravno da sam se i ja zanimao u koji klub dolazim i siguran sam da je ovo baš dobar izbor za mene i nastavak moje karijere, započeo je priču Mađar kojega su i navijači odmah najavili kao veliko pojačanje Bijelo-plavih.

Pokazali smo mu neke komentare na navijačkim forumima i poručili da se od njega puno očekuje u našem Klubu…

I ja puno očekujem! Lijepo je spoznati da ti ljudi vjeruju i cijene ono što si dosad pokazao na terenu. Na meni je da im pokažem što mogu, a zasad mogu samo reći da ću na svakoj utakmici dati sve od sebe, tako sam se uvijek odnosio prema svojim obvezama, gdje god sam bio. Hvala svima na lijepim željama, vjerujem da će nam zadovoljstvo vrlo brzo biti obostrano.

Osijek ih je redovito pobjeđivao

Zanimljivo je da je Kleinheisler već igrao u Gradskom vrtu. Doduše, bilo je to u mlađim kategorijama Puskas Akademije. I sjeća se tih dana, bez obzira na vremenski odmak…

O da, pamtim da nas je Osijek redovito pobjeđivao bez obzira je li se igralo u Felcsutu ili u Osijeku. Pričali smo i komentirali kako imate dobru nogometnu školu i puno talentiranih igrača. I to je jedan od razloga zbog kojeg sam sretan po dolasku u Hrvatsku. Drago mi je i da sam prepoznao neke nove suigrače, poput Hentyja kojega sam upoznao u Budimpešti, a igrao sam protiv Marića dok je on bio u Videotonu, a ja na posudbi u Ferencvarosu…

Vrlo je bitna i blizina Budimpešte…

Još ga nešto veseli kada je u pitanju promjena sredine i prelazak u Osijek:

Puno mi manje treba do kuće, nego kada sam igrao u Kazahstanu. Do Astane je let trajao čak šest sati, a sada mi automobilom to uopće nije problem, što je također bitno. Usput, supruga Katalin je moja vozačica, a i njoj je jako drago što smo puno bliže Budimpešti.

Pitali smo ga gdje mu je dosad u karijeri bilo najljepše s obzirom da je igrao u više klubova?

Bez obzira na ove probleme s dugovima iz Astane, tamo mi je u svemu drugome bilo odlično, vrlo lijepo i zabavno. Puno je bilo dobrih utakmica u europskim natjecanjima i mislim da sam ostavio dobar dojam kod njih.

Povezivalo ga se s odlaskom u Zenit

Mađarski mediji su pisali, a neki nogometni portali tijekom prosinca također izvješćivali o tomu da bi stalni mađarski reprezentativac karijeru trebao nastaviti u bogatom ruskom Zenitu. Laszlo, međutim, nije imao takve planove:

To je plod nečije mašte ili kombinacija u kojima ja nisam sudjelovao. Čitao sam i ja o tomu, spominjala se i nekakva „trampa“ na relaciji Astana – Zenit, ali samnom nije bilo razgovora na tu temu, niti sam bio „zagrijan“ za takvu opciju. Sada sam u Osijeku, a sve ostalo su bila novinarska naklapanja bez prave podloge.

„Uh, zar smo morali baš na Hrvatsku…“

Dotaknuli smo se i reprezentativnih tema. Hrvatska i Mađarska u istoj će skupini odraditi kvalifikacije za EP 2020. godine…

Uh, pa zar smo baš morali biti protivnici ponajboljoj reprezentaciji svijeta? Bili ste sjajni u Rusiji i napravili nešto jako veliko. No, nećemo reći i prije utakmice da nemamo šanse protiv Hrvata, to nikako, bez obzira koliko ste jaki. Pokušat ćemo vas zaustaviti i iznenaditi, nadam se dobrim utakmicama. Sjećam se da smo odigrali međusobni prijateljski susret prije par godina, tada je bilo neriješeno, možda bude opet, uz osmijeh je zaključio mađarski „Scholes“.