Angažman mađarskog veznjaka komentiraju trener i sportski direktor našeg prvoligaša.

I dalje je središnja tema na pripremama našeg prvoligaša u Rovinju dolazak Mađara Laszla Kleinheislera. Reakciju Osječana traže i mađarski novinari jer je očito da je njihov „Scholes“ vrlo popularan u zemlji naših susjeda.

Dugo nam je bio na radaru, no mislili smo da će to biti nemoguća misija. No, kada su se pojavili problemi financijske prirode u Astani, spremno smo iskoristili situaciju koja se ukazala. Nedvojbeno je riječ o vrlo kvalitetnom igraču, reprezentativnog statusa i mislim da smo s njim u potpunosti pogodili. I karakterno je pozitivan, ne sumnjam da će se brzo i dobro uklopiti u našu momčad, ističe sportski direktor NK Osijek Alen Petrović.

Sve je na strani Kleinheislera i Osijeka

Petrović je još jednom pojasnio situaciju oko Laszlovog jednostranog raskida ugovora s kazahstanskim prvakom:

On je aktivirao ono što je u nogometnom svijetu nerijetko slučaj. Uslijed 90 dana neplaćanja od strane bivšeg kluba, raskinuo je ugovor i iskoristio svoje pravo na takav potez. Znam da mu posao oko „čistih papira“ vodi jedan od najboljih odvjetnika, specijaliziranih baš za takve slučajeve i ne sumnjam u uspješan ishod za Laszla i nas, dakako. Nismo se zaletjeli, učinili smo sve što smo trebali i kod nas nema dvojbe da je sve na strani Kleinheislera i Osijeka.

Ni Zekić ne skriva zadovoljstvo

Zadovoljan činjenicom da je na raspolaganje dobio igrača kojega je želio vidjeti u svojoj momčadi je i trener Zoran Zekić.

Na njemu je da potvrdi rejting i kvalitetu, a osobno nimalo ne dvojim da će biti pravi. Vjerujem da će u kratkom vremenu pohvatiti sve konce naše igre te biti u kondicijskom smislu na onoj razini na kojoj je i dosad bio. Doveli smo kao veznjaka, a trebamo ga zbog bržeg protoka lopte, pozicijske igre u sredini, brže i točnije promjene strane, „druge lopte“... Očekujem od Laszla da se brzo pretvori u lidera u svakom smislu!

Brzo će pronaći zajednički jezik

Moglo bi se već sada zaključiti da smo dobili pravog profesionalca, odličnog igrača koji bi morao biti veliko pojačanje za Bijelo-plave...

Ima puno međunarodnog iskustva, a ono osnovno – čovjek zaista zna igrati nogomet i čini to na kvalitetnoj razini. Vrlo jednostavno sam mu poručio da je onima koji žele napredovati i dati sve od sebe kod nas zasigurno dobro, a to vrijedi i za njega. Nasmijao se na to i mislim da smo se odmah razumjeli i da ćemo brzo pronaći zajednički jezik, dodao je Zekić.