Subotnja utakmica na Krimeji počinje u 14 sati, a ova su se dva kluba nekada sastajala i u službenim ogledima…

Ove subote Osijek nakon dugo vremena gostuje kod Nogometnog kluba Orijent. Riječki trećeligaš je pozvao Bijelo-plave u povodu obilježavanja svoje stote obljetnice (osnovani su daleke 1919. godine), a utakmica na stadionu Krimeja počinje u 14 sati. Osječani u Rijeku stižu iz Rovinja gdje su završili trotjedne jadranske pripreme koje su u prvom tjednu odradili u Malom Lošinju, a potom su 14 dana proveli u Istri.

Dvije pobjede i poraz na Krimeji

Zanimljivo je da su Orijent i Osijek nekada igrali i službene susrete. Prvi je bio u šesnaestini finala Kupa Hrvatske tijekom sezone 1992/93, a Bijelo-plavi su slavili u oba ogleda (3:0 u Rijeci i 2:1 u Gradskom vrtu). Jedan od strijelaca u prvom dvoboju bio je i sadašnji sportski direktor našeg prvoligaša Alen Petrović. Opet su se ova dva kluba sastala u nacionalnom kupu u sezoni 2000/2001, kada je rezultat bio 1:0 za goste iz Osijeka. Odigrali su Riječani i Osječani i dvije prvenstvene utakmice u vrijeme dok je Orijent bio sudionik HNL-a. U studenome 1996. na našem je stadionu bilo 5:1 (tri gola postigli su Rumunji – Mitu dva i Popescu jedan), dok je na Krimeji domaćin slavio s 2:0 (drugi je gol zabio Davor Lasić koji je kasnije igrao u osječkim redovima).

Ponovno prilika svim igračima

Stogodišnjak s Kvarnera ove sezone može se pohvaliti zavidnim brojem gledatelja i za dobar dio hrvatskih prvoligaša. Na domaće prvenstvene utakmice ponekad im dolazi i više od tisuću navijača, što je za svaku pohvalu. Što se tiče naše momčadi, u posljednjoj provjeri uoči nastavka Prvenstva trener Zekić će ponovno dati priliku svim raspoloživim snagama. Podsjećamo da je Osijek tijekom ovih priprema već gostovao u Rijeci. Tada mu je domaćin bio četvrtoligaš Grobničan kojega su Bijelo-plavi svladali sa 7:0.