Tekstualni prijenos prijateljske utakmice protiv HNK Orijent 1919. Utakmica počinje u 14 sati, a aktualnosti s utakmice vam donosi MMM.

ORIJENT 1919 - OSIJEK 1:2

90' kraj utakmice na Krimeji uz pljesak oko 1.000 gledatelja. Pozdrav iz Rijeke!

87' promjena vratara kod domaćina. Benulić će zamjeniti Hermana. Izlazi i Žeželj, ušao je Jovanović. 

83' igru napušta Jergović, ušao je Čanković. Nema više na terenu ni Vidasa, u igri je P. Marić. 

79' izmjena i kod Osijeka. Na klupu odlazi Radeljić, na terenu je Talys. 

65' Lončar je nakon prekida u šansi, nema promjene rezultata. 

74' ušli su Srzentić, Fumić i Hasičić, a izašli Fatić, Andrić i Monjac. 

71' Špoljarić je u prigodi, pucao je pokraj desne vratnice. 

69' igru napušta Weitzer, u igri je Casorella. 

64' izašli su Mohorovičić i Gerc, a ušli Babić i Mioč. 

63' kazneni udarac izveo je Ejupi i pogodio - gredu. 

62' jedanaesterac za Osijek nakon što je Mohorovičić srušio Šutala koji je bio u prodoru s desne strane nakon dobrog proigravanja Ćavara. 

61' ulazi Ejupi, izlazi Marić. 

55' Orijent je smanjio vodstvo Osijeka. Iličić je primio loptu na rubu šesnaesterca i onda vrlo lijepim udarcem matirao nemoćnog Malenicu. Lopta je završila uz samu lijevu vratnicu. 

55' 1:2 - ILIČIĆ

46' počeo je drugi dio susreta na Krimeji. Za Osijek sada igraju: Malenica, Lončar, Bagadur, Šutalo, Radeljić, Ćavar, Kamenar, Marin, Dugandžić, Marić i Špoljarić. 

45' kraj prvog poluvremena, Osječani vode s 2:0. 

43' Osijek prijeti iz prekida, u kojima Bočkaj jako dobro ubacuje loptu u kazneni prostor. Ovaj puta Marić nije najbolje reagirao. 

40' Fatić je pokazao lijep repertoar driblinga u osječkom šesnaestercu, no ništa konkretnije se nije dogodilo. 

38' domaćin je u kontri nakon pogrešnog dodavanja Hentyja, Monjac ubacuje s desnog krila u peterac, ali je Malenica siguran. 

38' Weitzer drugi puta pokušava iz slobodnog udarca. Ovaj puta ipak nije bilo precizno i opasno. 

33' Pilj je imao situaciju za postizanje novog pogotka. No, ovaj puta je nogom iz vrlo dobre pozicije pucao pokraj lijeve vratnice. 

29' idealan centaršut Bočkaja za Škorića, osječki kapetan je glavom na "ziceru", međutim, lopta odlazi iznad grede. 

26' gosti postižu drugi pogodak. Grgić se i na ovoj utakmici iskazao kao asistent, odlično centrirao s desnog krila, a Pilj je sve dobro pratio i na drugoj vratnici glavom poslao loptu iz blizine u mrežu. 

26' 0:2 - PILJ

22' kontra i dobra prigoda Bijelo-plavih. Boban je ispred vratara Hermana, vraća loptu malo unatrag prema Hentyju, ali to ipak nije bilo dovoljno precizno. 

14' Osijek je došao u vodstvo, a Marić nastavio svoju seriju pogodaka. Nakon što je lopta ubačena pred vrata domaćina i ovaj puta je osječki napadač iskazao snalažljivost, primio loptu na desetak metara zdesna i vrlo preciznim, prizemnim udarcem pogodio suprotni donji kut. 

14' 0:1 - MARIĆ

7' Weitzer je kao bivši prvoligaški igrač pokazao da još uvijek ima odličan udarac. Izveo je "slobobodnjak" s više od 30 metara i natjerao Malenicu na prvu ozbiljnu intervenciju. Lopta je išla u lijevi donji kut i osječki vratar se prilično namučio da bi je skrenuo u korner. 

1' susret je započeo, sudac je Marin Rožman iz Rijeke. 

Na Kvarner je doputovala i skupina od tridesetak pripadnika Kohorte. Ugodna je spoznaja da je na tribinama 1.000 gledatelja, po vrlo lijepom i sunčanom vremenu. 

Riječki trećeligaš igrat će u sastavu: Herman, Vidas, Mohorovičić, Jergović, Andrić, Žeželj, Fatić, Weitzer, Monjac, Iličić i Gerc. 

Osječani utakmicu započinju u već prepoznatljivom sastavu: Malenica, Škorić, Tomelin, Grgić, Janža, Pušić, Pilj, Bočkaj, Boban, Henty i Marić. 

Pozdrav s riječke Krimeje! Očekuje nas posljednja provjera Bijelo-plavih uoči nastavka prvenstvene utrke. Osijek gostuje kod stogodišnjaka Orijenta u Rijeci.