Šef stručnog stožera se osvrnuo na dosad učinjeno i prokomentirao nastupe svoje momčadi.

Završene su pripreme Bijelo-plavih i od novoga tjedna se ulazi u natjecateljski režim rada, budući da već idućeg vikenda počinje drugi dio državnog prvenstva. Naš se trener Zoran Zekić osvrnuo na odrađeno u protekla tri tjedna:

Vidjeli smo puno dobrih stvari, ali i nedostataka koje smo iskazali i u susretu s Orijentom. Rekao sam to igračima već na poluvremenu, tako da nam je možda i dobro došla ova utakmica u kontekstu onoga kako se ne možemo ponašati na terenu. S druge strane, igrači su nam već 21 dan na pripremama, sigurno su i dosta umorni, nisu bili na pravoj razini jer je izostala potrebna koncentracija. Osim toga i podloga je bila teška za igru, pa je ipak najvažnije da se nitko nije ozlijedio.

U globalu je prisutno zadovoljstvo

Protiv slovenskih prvoligaša Osijek je izgledao jako dobro, s Mađarima je bilo i dobrih i loših razdoblja u igri, Grobničan ne uzimamo kao mjerilo, dok je protiv Orijenta izostala konkretnost.

Neću ovo uzimati kao nekakvu „generalku“ za Hajduk. Imamo sedam dana ispred sebe da ih iskoristimo što bolje. U globalu sam zadovoljan, fali nam još malo čvrstine, ozbiljnosti i organiziranosti u sredini terena da budemo malo kompaktniji i onda će sve izgledati bolje. Vjerujem da ćemo najbolje izgledati kada na red dođu ozbiljnije utakmice, dakle vrlo brzo.

Mladi moraju biti poduzetniji

Osvrnuo se Zekić i na pojedince koji su njegovim izabranicima priključeni iz redova Osijeka II…

Većina njih je već neko vrijeme s nama u trenažnom procesu. Logično je da ako ne budu igrali kod nas da će ostati u kadru B momčadi. No, s njima također moram obaviti ozbiljan razgovor jer izuzev Šutala ostali se baš i nisu posebno iskazali. Ne može se igrati bez trke i duela, ispunjavanja obveznih zahtjeva u igri, tako da ne znam na koji način se misle ozbiljnije nametnuti.

Šutalo se najviše nametnuo

Ima i onih mladića koji su ove pripreme uspjeli iskoristiti na najbolji mogući način:

Kada god nekog pohvalim, kao da se taj umisli, iako im zapravo želim dati vjetra u leđa, a onda me malo razočaraju. No, izdvojit ću, ponovno, Boška Šutala. Dok su drugi ponekad „mlaki“, on svoje uvijek odradi pošteno i angažirano. To je jedini put kako se postaje igrač dok je kod drugih to naizmjenično „toplo-hladno“ što se mora mijenjati. Nadam se da će ipak kroz HNL biti puno bolje.

Od utorka na terenima Puskas Akademije

Ono što svakako veseli je nastavak odličnih igara prvog klupskog strijelca i jednog od ključnih igrača…

Marić je naša konstantna kroz cijelu sezonu i drago mi je da u kontinuitetu igra vrlo dobro i što učestalo zabija. No, veću potporu mu moraju dati krilni igrači i to u obje faze igre te unijeti više trke i agresivnosti u svoju igru. Vidjet ćemo kako će to izgledati u borbi za bodove, no morat će biti na višoj razini.

Osječani će imati dva slobodna dana nakon povratka iz Rovinja, da bi u utorak ponovno krenuli na put.

U Osijeku nemamo gdje trenirati. Hvala našim vlasnicima što su nam omogućili odlazak u mađarski Felcsut, u goste kod Puskas Akademije, gdje ćemo imati puno bolje uvjete rada kako bismo Hajduk dočekali u što optimalnijem stanju. Nadam se da će susret prvog kola nastavka sezone biti odigran u previđenom terminu i da neće biti nikakve odgode, zaključio je Zekić.