Jasno je da Osječane ovoga petka zanima samo jedan ishod s obzirom da su puno kvalitetniji od svoga domaćina.

Bez ikakvog podcjenjivanja bilo koga u HNL-u, ipak ima onih utakmica u kojima jednostavno – moraš pobijediti. Jednu takvu odigrat će ovoga petka naši nogometaši protiv Rudeša u Zagrebu. Niti jedan drugi ishod osim punog pogotka Bijelo-plavih jednostavno se ne bi smio dogoditi, bez obzira na to da je u sportu uvijek sve moguće. Ipak je Osijek drugi na prvenstvenoj ljestvici, a njegov današnji domaćin posljednji s minimalnim ili gotovo nikakvim izgledima glede očuvanja prvoligaškog statusa…

Ozračje se nije poremetilo

Dakle, od uloge velikog favorita ne može se pobjeći niti o tomu itko razmišlja u osječkim redovima. Zadaća je posve jasna: osvojiti sva tri boda i ispuniti očekivanja, i vlastita i navijačka. Neupitno je da Osječani imaju puno kvalitetniju momčad, bolji su od svoga protivnika na svim pozicijama, a i značaj susreta je takav da nikakvog opuštanja ne može, niti smije biti. Ovo je vrlo bitan susret za sve ono što nam dalje slijedi u nastavku sezone, a u kontekstu borbe za što bolji plasman. Ozračje se nakon izgubljenog ogleda s Hajdukom nije naročito poremetilo, no u Kranjčevićevoj se mora ostvariti planirano.

Što prije do pogotka

Za očekivati je da će Zekić ponovno na teren poslati jedanaestoricu koja je dobro započela dvoboj sa Splićanima, ali je u stvorenim prigodama izostala konkretnost, pa je kasnije došlo i do pada u igri. Sada će okolnosti biti dobrim dijelom drugačije, već i zbog činjenice da je Rudeš kvalitetom zasigurno inferioran u odnosu na Osijek. Unatoč tomu, domaćin zapravo i nema što čuvati u ovoj utakmici jer da bi barem pokušao učiniti poneki korak naprijed mora razmišljati i o napadu, a ne samo obrani i čuvanju svojih vratiju. U predstojećih 90 i nešto više minuta naši će dečki morati biti maksimalno ozbiljni i koncentrirani, a što prije „otključaju bravu“ i dođu u vodstvo, lakše će im biti dovršiti posao.

Utakmicu u izravnom prijenosu možete pratiti na HNTV-u!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL