Naš trener je istaknuo kako ne voli priče o unaprijed osvojenim bodovima, što je bila uvertira susretu s Rudešom.

Bijelo-plavi su ostvarili pobjedu nad Rudešom, za mnoge svakako teže nego li se očekivalo. No, bodovi su na osječkom kontu iako ovaj puta nije bilo golijade kao na prethodnom gostovanju kod istog protivnika u Kranjčevićevoj. Trener Zoran Zekić je na konferenciji za novinare izjavio:

Znate već kako to ide kako se unaprijed upišu tri boda i prije početka utakmice. Ne volim takve priče jer znaju jako loše završiti. U prvom poluvremenu smo radili ono što sam htio od svojih igrača, osim malo više točnih proigravanja u završnoj trećini kada smo učestalo probijali suparnika po bokovima, ali je nedostajalo mirnoće u centaršutevima s obje strane ili nas nije bilo tamo gdje smo trebali biti kada bi ti ubačaji bili upotrebljiviji. U završnici smo napravili glupost iz kojega je domaćin došao do kaznenog udarca, a sreća je da je Malenica sjajno reagirao i sačuvao nas u toj situaciji, čestitajući si rođendan na najbolji način.

Pogodak odmah na početku drugog dijela

U nastavku je Osijek brzo poveo, već u 48. minuti, a imao je još dosta situacija iz kojih je mogao doći do uvjerljivijeg trijumfa od minimalnih 1:0.

U drugom poluvremenu smo odmah postigli pogodak i skinuli to neko psihološko opterećenje koje smo imali. No, nakon toga kao da su nam igrači rekli da bi to bilo sve što se ove utakmice tiče. Ipak bih čestitao svojoj momčadi na vrlo važnoj pobjedi, a kod pojedinaca se osjeti pritisak koji raste iz dana u dan. Neki se od njih malo teže nose s tim, što mi je osobno razumljivo. Ipak je prevelika fluktuacija igrača u posljednje vrijeme i mislim da bismo to trebali sada i nekako nadoknaditi.

Odmah počinju pripreme za Istru

Pohvalio je Zekić nastup Rudešovih igrača koji su se pošteno borili i stvorili dosta problema favoritu u ovom dvoboju:

Bili su vrlo angažirani i čestitam im na prikazanoj igri. Mislim da će mnogi na njima „polomiti zube“ ako ovako nastave i budu na razini onoga što su prikazali u ovoj utakmici. Želim im sreću, a mi krećemo u pripremu domaćeg susreta s Istrom koji će nam opet biti podjednako važan.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL