Arbitražni sudac Svjetske nogometne federacije je odbacio očitovanje Astane i omogućio Kleinheisleru igranje za Osijek.

Lijepa vijest ovoga je četvrtka u Gradski vrt stigla iz sjedišta Svjetske nogometne federacije u Zurichu. Naime, dugo očekivana odluka arbitražnog suca FIFA-e u predmetu pravovaljane registracije Laszla Kleinheislera je pozitivna za našeg novog igrača i Nogometni klub Osijek za kojega je potpisao ove zime. Nije usvojeno očitovanje, odnosno žalba Astane za koju je mađarski reprezentativac donedavno nastupao, budući da Kazahstanci nisu isplatili Kleinheislera 90 dana u nizu, pa će se morati pomiriti s činjenicom da je njegov odlazak u Osijek – gotova stvar.

Pravo nastupa protiv Dinama u Maksimiru

Drugim riječima, to znači da će Laszlo napokon biti u mogućnosti zaigrati za Bijelo-plave. Sada se očekuje još samo službena objava u Glasniku HNS-a koja će uslijediti idućega tjedna, točnije u srijedu. Stoga će naš veznjak pravo nastupa steći u derbiju s Dinamom u Maksimiru.

Eto, sve se riješilo u onom vremenskom roku o kojem sam i govorio i na način kako smo i predviđali, ni trenutka ne dvojeći da ćemo na kraju biti zadovoljni i Laszlo i mi. Čovjek je potpisao na tri i pol godine za nas i nije nam bilo presudno hoćemo li morati pričekati dva-tri tjedna više da bismo ga imali na raspolaganju. Bitno da je naš i da će nam predstavljati značajno pojačanje, istaknuo je sportski direktor Alen Petrović.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL