Puljani sigurno imaju određenu kvalitetu, a Bijelo-plavi pak žele odigrati dosad najbolju utakmicu ove polusezone.

Evo nam i druge utakmice na domaćem terenu u ovoj polusezoni, u kojoj Osječani zasad imaju polovičan učinak. Izgubili smo od Hajduka, a pobijedili Rudeš i sada očekujemo kako će uslijediti i prvi trobod u Gradskom vrtu. Dolazi nam Istra 1961, koja je baš kao i protivnik iz prošlog kola, momčad iz donjeg dijela ljestvice, već dugo vremena pretposljednja, ali nikako naivna i bezopasna. Vidjelo se to nedavno i u Maksimiru kada su od Dinama poraženi u posljednjim minutama susreta. Dakle, ne treba očekivati da će to biti dvoboj u koji goste ulaze bez svojih želja i ambicija, naprotiv.

Nije presudno, ali je svakako bitno

Osijeku su ovoga vikenda na ruku išli rezultati ogleda u kojima su svoje protivnike ugostili Lokomotiva i Rijeka, najizravniji konkurenti u borbi za pozicije u vrhu ljestvice. „Lokosi“ nisu uspjeli svladati Rudeš, a podjela bodova viđena je i na Rujevici gdje su se Riječani sastali s Hajdukom. To je prigoda Bijelo-plavima da se nedjeljnom pobjedom malo odvoje od pratnje, čemu se i navijači zasigurno nadaju. Neće ovi bodovi biti presudni, još nije ta faza natjecanja, međutim, svakako su bitni i treba učiniti sve na terenu da bi ih se osvojilo. Osim toga, previše smo već toga prokockali na svom stadionu, stoga ne želimo pomišljati na drukčiji ishod osim trijumfa.

Abazaj među pričuvama

U konkurenciji za momčad naći će se i novopridošli Kristal Abazaj kojemu je kompletirana dokumentacija za pravovaljanu registraciju, a najvjerojatnije će svoju priliku za debi čekati na klupi. Vidjet ćemo tko će od onih koji su se ovoga tjedna kasnije uključivali u treninge (Škorić, Pušić, Bočkaj...) biti u stanju započeti susret ili se barem naći među kandidatima za momčad. Hoće li se Zoran Zekić odlučiti za postavu koju je na travnjak poslao u prošlom kolu ili će ipak nešto, odnosno nekoga promijeniti, ostavljamo šefu stručnoga stožera da odvaže i procijeni što bi moglo biti bolje  i učinkovitije. Važno je imati i ponekog aduta u pričuvi, a od svega je najvažnije – uknjižiti nove bodove.