Sve tri naše natjecateljske kategorije na državnoj razini imaju ambiciju popraviti trenutne plasmane.

Predstojećeg vikenda nastavlja se natjecanje u Prvoj HNL za mladež. Kao što je poznato, na državnoj razini igraju tri kategorije našeg prvoligaša, a riječ je o Pionirima, Kadetima i Juniorima. Razgovarali smo s njihovim trenerima kako bismo najavili nastavak sezone i prenijeli njihova očekivanja do kraja natjecateljske godine.

Nakon prve polusezone zauzimamo 6. mjesto i time nisam zadovoljan. Previše smo utakmica poraženi na domaćem terenu (pet), dok smo na gostovanjima bili puno bolji i samo jednom izgubili i to u Zaprešiću. Bilo je previše individualnih pogrešaka koje su nas koštale bodova. Ne treba smetnuti s uma da nam je polovica momčadi 2001. godište, no optimistično očekujem utakmice koje nam slijede, ističe trener našeg juniorskog sastava Tomislav Steinbruckner.

Nova lica u juniorskim redovima

Ima i određenih promjena u momčadi budući da se neki igrači jesenas nisu baš najbolje snašli, pa im je omogućen odlazak u druge sredine. S druge strane, sada su i neka nova lica u osječkoj svlačionici.

Pridružili su nam se Hranjec, Vuknić i Latković, a možemo računati i na Kuprešaka i Barišića koji su bili s Osijekom II. Dobro smo radili na pripremama, gotovo sve provjere imali smo protiv seniora što bi nam trebalo koristiti u prvenstvenim ogledima. Prva utakmica na rasporedu nam je u subotu protiv Varaždina na glavnom terenu u Gradskom vrtu s početkom u 13 sati uz izravan prijenos na Areni Sport, dodao je „Štaco“.

Kadeti imaju potencijal

Kadeti su na kraju prošle jeseni zauzeli petu poziciju, a u nastavku će pokušati biti uspješniji i ostvariti bolji plasman.

Odigrali smo šest kontrolnih susreta tijekom pripremnog razdoblja i mogu reći da sam zadovoljan. I mi smo za suparnike imali starije momčadi jer je u našoj kategoriji teško u blizini pronaći odgovarajuće takmace. Dečki su nam iskazali ozbiljnost i progresiju i nemam razloga sumnjati da će i u službenim nastupima pokazati sve što znaju. Imamo u ovom 2002. i 2003. godištu dosta zanimljivih pojedinaca, ističe trener Tomislav Radotić.

Njegovi izabranici će prvi nastup imati s Istrom u Puli koja je stepenicu više na prvenstvenoj ljestvici.

Oni su selekciju radili ponajprije po fizičkim kriterijima te imaju fizički snažne igrače. No, nastojat ćemo biti bolji od njih. Mislim da možemo biti među četiri najbolje momčadi u drugom dijelu sezone, a nadam se kako ćemo i u Kupu što dalje dogurati. Ždrijeb nam je dodijelio Dinamo na našem terenu, tako da se nadam prolasku u polufinale. Nemamo nekih posebnih promjena što se sastava tiče, a na dečkima je da se dokazuju svakom novom utakmicom.

Pioniri nastoje popraviti realizaciju

Peti su na kraju prvog dijela Prvenstva bili i naši Pioniri. Momčad im je ostala nepromijenjena, a njihov kormilar se ne zalijeće previše s procjenama oko krajnjeg natjecateljskog dometa svojih učenika…

Imali smo prošle godine dosta problema s ozljedama i drugim izostancima, a da nije bilo tako siguran sam da bismo ostvarili bolje rezultate. Bilo je više dvoboja u kojima smo dominirali što, nažalost, nismo materijalizirali s više osvojenih bodova. Protivnici su nam znali zabijati iz polušansi, a mi bismo se namučili da okrunimo terensku nadmoć, poručio je trener Vedran Nikšić.

I Pioniri će na startu proljetnog dijela sezone igrati s Istrom u Puli. Počevši od tog ogleda, Nikšić očekuje prvenstveno manje oscilacija nego dosad:

Imali smo sjajnih nastupa, ali i onih nedorečenih. Kada smo kompletni, sigurno možemo svakoga pobijediti. „Šepali“ smo u realizaciji i nadam se da ćemo u tome biti uspješniji.