Osječani su poraženi od Dinama s 2:1 nakon što su prethodno imali tri uzastopne pobjede na svom terenu.

Prvi puta ove sezone Dinamo i Osijek igrali su 17. kolovoza prošle godine u Maksimiru. Osječani su u metropolu doputovali s tri uzastopne pobjede na startu sezone u HNL-u (Hajduk, Rudeš i Istra) koje su ostvarili na domaćem terenu, no ipak nisu uspjeli ostati neporaženi na svom prvom gostovanju kod aktualnog prvaka i lidera na prvenstvenoj ljestvici. Modri su slavili s 2:1 golovima Catherinea u 22. i Oršića u 86. minuti, dok je Osijek smanjio rezultat u sudačkoj nadoknadi vremena kada je Petković poslao loptu u vlastitu mrežu. 

Pogodak u sudačkoj nadoknadi

Zoran Zekić nakon derbija nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi, čestitajući protivniku na zasluženo osvojenim bodovima. Prvi je pogodak pao nakon dekoncentracije Bijelo-plavih u prekidu, kada je francuski stoper u redovima domaćina glavom loptu poslao uz samu vratnicu, što je bilo neobranjivo za Malenicu. Dinamo je povećao vodstvo u završnici susreta nakon što je Oršić preciznim udarcem matirao osječkog vratara. Gosti su potom uspjeli smanjiti rezultat. Lopa je iz „slobodnjaka“ ubacio loptu pred Livakovićeva vrata, a Petković je nes(p)retno postigao autogol.

Bebek nije imao tešku zadaću

Za Osijek su u toj utakmici igrali: Malenica, Škorić, Gutieri, Šorša (Grgić), Lončar, Mioč (Lopa), Mudražija, Hajradinović, Boban (Bočkaj), Henty i Marić. Nenad Bjelica se odlučio za sastav u kojem su bili: Livaković, Moharrami, Catherine, Dilaver, Leovac, Šunjić, Ademi, Kadzior, Olmo (Gojak), Hajrović (Oršić) i Gavranović (Petković). Sudio je Bebek iz Rijeke koji pritom nije imao osobito težak posao jer je dvoboj protekao u fer i korektnom nadmetanju.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL